Liv Strömquist tänker på sig själv

En efterlängtad uppföljare av Ada Berger och Liv Strömquist

Liv Strömquist Poster
Premiär
Nypremiär 12 september 2021
Speltid
1 tim, 35 min, ingen paus

Om uppsättningen

Vad händer med kärlekens magi när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Hur mår romantiken när vi bara bryr oss om vår egen lycka? Och vad kan vi egentligen lära oss av Sokrates, Beyoncé, Lord Byron och Leonardo DiCaprio innan vi alla blir kräsna konsumenter på singelmarknaden?

Nu kommer den efterlängtade uppföljaren till Liv Strömquist tänker på dig!, succékomedin som hade urpremiär 2014, spelade 182 föreställningar för fullsatta salonger och även sändes i SVT.

Liv Strömquist tänker på sig själv är en rolig och aningens pessimistisk betraktelse om jakten på den rätta, fritt efter Liv Strömquists senaste seriealbum Den rödaste rosen slår ut. I rollerna ser vi den hyllade ensemblen från ”ettan”: Eric Stern, Sanna Sundqvist, David Book och Ana Gil de Melo Nascimento. Denna gång får de dessutom sällskap av Lotta Tejle och Per Svensson, samt Dramatendebutanterna Nina Dahn och William Spetz. Regi och bearbetning av Ada Berger, Unga Dramatens konstnärliga ledare, som även låg bakom föregångaren.

Biljetter

Lilla scenen

Biljettsläpp 11 augusti 2021, med reservation för ändringar

Medverkande

AvAda Berger and Liv Strömquist, löst baserat på Den rödaste rosen slår ut
Scenografi och kostymDaniel Åkerström-Steen
LjusJesper Larsson
Peruk och maskThea Holmberg Kristensen
Ada Berger regisserar med säker hand en skildring av vår konsumistiska, kyliga tid.
SvD
Allra roligast blir det i de rena framimproviserade absurditeterna, som i Ana Gil de Melo Nascimentos erotiskt urspårade drömbeskrivning, ivrigt påhejad av en kåtslagsdrabbad Eric Stern.
DN
Läge för gapskratt när passion och ego krockar i en revyartad, lätt absurdistisk samtidsorientering.
SvD
Befriande och roligt"
DN

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor