Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Liv Strömquist tänker på sig själv

En efterlängtad uppföljare av Ada Berger och Liv Strömquist

Liv Strömquist Poster
Premiär
11 september 2020
Speltid
ca 2 tim, ingen paus
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

Vad händer med kärlekens magi när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Hur mår romantiken när vi bara bryr oss om vår egen lycka? Och vad kan vi egentligen lära oss av Sokrates, Beyoncé, Lord Byron och Leonardo DiCaprio innan vi alla blir kräsna konsumenter på singelmarknaden?

Nu kommer den efterlängtade uppföljaren till Liv Strömquist tänker på dig!, succékomedin som hade urpremiär 2014, spelade 182 föreställningar för fullsatta salonger och även sändes i SVT.

Liv Strömquist tänker på sig själv är en humoristisk betraktelse över den komplicerade jakten på den rätta, fritt efter Liv Strömquists senaste seriealbum Den rödaste rosen slår ut.

I rollerna ser vi den hyllade ensemblen från ”ettan”: Eric Stern, Sanna Sundqvist, David Book och Ana Gil de Melo Nascimento. Denna gång har de sällskap av Lotta Tejle, Nina Dahn, Per Svensson och William Spetz. Regi och bearbetning av Ada Berger, Unga Dramatens konstnärliga ledare, som även låg bakom föregångaren.

Biljetter

Spelperiod 11/09 2020–19/05 2022

Ada Berger regisserar med säker hand en skildring av vår konsumistiska, kyliga tid.
SvD
Allra roligast blir det i de rena framimproviserade absurditeterna, som i Ana Gil de Melo Nascimentos erotiskt urspårade drömbeskrivning, ivrigt påhejad av en kåtslagsdrabbad Eric Stern.
DN
Läge för gapskratt när passion och ego krockar i en revyartad, lätt absurdistisk samtidsorientering.
SvD

Medverkande

Av
Ada Berger och Liv Strömquist, löst baserat på Den rödaste rosen slår ut
Scenografi och kostym
Daniel Åkerström-Steen
Ljus
Jesper Larsson
Peruk och mask
Thea Holmberg Kristensen
Foto
Sören Vilks

Trailer

Introduktion

Introduktion till Liv Strömquist tänker på sig själv med Anna Kölén, dramaturg.