Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Den första rumpan

Ändlöst roligt om människans ursprung. Urpremiär 14 september.

Om Unga Dramaten

Unga Dramaten producerar scenkonst för barn och unga mellan 3–16 år. Men givetvis är även vuxna välkomna. Unga Dramaten fokuserar på verk som sätter barnets perspektiv i första rummet. Extra fokus ges till nyskrivna verk som med mod och en djupt rotad övertygelse om att scenkonst av högsta kvalitet är viktig i livets alla åldrar presenteras för vår publik. Unga Dramaten är en fristad som alla oavsett bakgrund är välkomna att besöka. Föreställningarna spelas dagtid för skolor samt kvällar och helger för alla som vill besöka oss på fritiden. Konstnärlig ledare är Carl Johan Karlson.
Läs mer
Hbtq Guide List

Boka skolbiljetter

Boka in din skolklass på någon av våra föreställningar.
Boka skolbiljetter
Microsoftteams Image

För skolor

På Unga Dramaten jobbar vi med referensgrupper och provpublik. Vi tar också fram lärarmaterial till alla våra föreställningar.
Läs mer
Lilla Svansjön List

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om Unga Dramaten.
Läs mer
Scenkonstmuseet Ungadramaten

Unga Dramaten + Scenkonstmuseet

Kombinera teaterföreställningen på Unga Dramaten med visning och workshop på Scenkonstmuseet som ligger vägg i vägg med Dramaten. Scenkonstmuseet erbjuder visningar och workshops på olika teaterteman. Ett perfekt sätt att fördjupa elevernas scenkonstupplevelse.
Läs mer om scenkonstmuseet
FAKK ALLA253 (Kopia)

Fakk Alla

Nu är Fakk alla på turné igen.
Läs mer

Repertoar

CBX 4250 FORSTARUMPAN List

Den första rumpan

Följ med in i en poetisk och spännande värld, i jakten på den allra första rumpan!
Läs mer
Flickorsomförsvinner List

Flickor som försvinner

I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd med sin överbeskyddande mamma. De saknar helt socialt liv. Tills Ami en dag dyker upp.
Läs mer
Fruktansvardafantasier Steg2 List2

Fruktansvärda fantasier

En nyfiken, taktil, interaktiv och musikalisk föreställning som vrider och vänder på våra rädslor – och låter oss utmana dem.
Läs mer
UD Djupet List

Unga Dramaten går på djupet

Att gestalta barns erfarenheter. Kan man verkligen berätta vad som helst för barnpubliken? Hur går det till när man gör konst för barn och av barnens egna upplevelser?
Läs mer