Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Den första rumpan

Ändlöst roligt om människans ursprung. Urpremiär 15 september.

Om Unga Dramaten

Unga Dramaten producerar scenkonst för barn och unga mellan 3–16 år. Men givetvis är även vuxna välkomna. Unga Dramaten fokuserar på verk som sätter barnets perspektiv i första rummet. Extra fokus ges till nyskrivna verk som med mod och en djupt rotad övertygelse om att scenkonst av högsta kvalitet är viktig i livets alla åldrar presenteras för vår publik. Unga Dramaten är en fristad som alla oavsett bakgrund är välkomna att besöka. Föreställningarna spelas dagtid för skolor samt kvällar och helger för alla som vill besöka oss på fritiden. Konstnärlig ledare är Carl Johan Karlson.
Läs mer
Ahmed Matar i Exit Parkour.

Boka skolbiljetter

Boka in din skolklass på någon av våra föreställningar.
Boka skolbiljetter
Lilla Dödsdansen 106 2 Cover

Referens och provpublik

Vi testar våra föreställningar mot en skolpublik redan under repetitionsarbetet för att se hur det landar och tas emot av vår unga publik. Är ni med i ett tidigt skede i processen är ni alltid välkomna tillbaka för att se den klara föreställningen.
Läs mer
Lilla Svansjön List

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om Unga Dramaten.
Läs mer
Scenkonstmuseet Ungadramaten

Unga Dramaten + Scenkonstmuseet

Kombinera teaterföreställningen på Unga Dramaten med visning och workshop på Scenkonstmuseet som ligger vägg i vägg med Dramaten. Scenkonstmuseet erbjuder visningar och workshops på olika teaterteman. Ett perfekt sätt att fördjupa elevernas scenkonstupplevelse.
Läs mer om scenkonstmuseet

Repertoar

Rumpan List

Den första rumpan

En spännande och kunskapstörstande odyssé genom tid och rum, i jakten på den allra första rumpan!
Läs mer
Flickorsomförsvinner List

Flickor som försvinner

I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd med sin överbeskyddande mamma. De saknar helt socialt liv. Tills Ami en dag dyker upp.
Läs mer
Fruktansvärda Fantasier List

Fruktansvärda fantasier

En nyfiken, taktil, interaktiv och musikalisk föreställning som vrider och vänder på våra rädslor – och låter oss utmana dem.
Läs mer
Hbtq Guide List

Lillan och Tjorvens lilla teaterguidning

Tillsammans med Tjorven och Lillan från dragduon HBTQUL får barnen en fri fantasi om det guldiga teaterhusets färgsprakande historia. Vilka kan personerna på målningarna vara, varför klädde sig kungen som han gjorde och varför är det guld precis överallt?
Läs mer
UD Djupet List

Unga Dramaten går på djupet

Att gestalta barns erfarenheter. Kan man verkligen berätta vad som helst för barnpubliken? Hur går det till när man gör konst för barn och av barnens egna upplevelser?
Läs mer
Unga Dramaten Monologer Listing

Unga monologer

Låt eleverna utveckla sitt kreativa skrivande tillsammans med skådespelare från Dramatens ensemble.
Läs mer