Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis införs i december

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ID. Läs mer

Bergmanfestivalen

Bergmanfestivalen

Bergmanfestivalen har sedan dess första genomförande 2009 varit en mötesplats för internationell teater. Antalet gästspel och besökare har vuxit från gång till gång. Festivalen 2018 var extra speciell, eftersom hela året var ett jubileumsår till minne av Ingmar Bergman. Planeringen för ett genomförande i augusti 2020 var i full gång när man var tvungen att ta det smärtsamma beslutet att ställa in 2020 års festival.

Konstnärliga samtal och kontakter över nationsgränserna är avgörande för utvecklingen av teater som konstform. Dessa får inte, låter sig inte stoppas av en pandemi. Samtalen och utbyten blir ännu viktigare efter denna utmanande tid av isolering och distansering mellan människor, samhällen, länder och kulturer. När beslutet togs att festivalen inte skulle genomföras enligt plan i augusti 2020, påbörjades ett arbete att hitta andra former för att genomföra festivalens program så långt det är möjligt. Efter ett utmanande år och många grusade förhoppningar är förhoppningen att William Kentridges SIBYL äntligen ska möta publiken på Dramaten hösten 2021. Även Mein Kampf, ett gästspel från den polska teatern Teatr Powszechny, är planerad. Samtal med internationella gäster, inför publik och inspelade, kommer också att presenteras löpande. Nu finns samtalet Internationell utblick: Konst och kris på Dramaten Play.

Nästa ordinarie upplaga av Bergmanfestivalen är planerad till hösten 2022.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste information om Bergmanfestivalen och Dramaten.