Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Köp tidigt-rabatt

Köp biljetter innan 10 april och få 20% rabatt på höstens premiärer. Använd koden HÖSTEN2023 för att aktivera erbjudandet. Läs mer

Bergmanfestivalen

Bergmanfestivalen

Bergmanfestivalen, Dramatens internationella teaterfestival, erbjuder publiken gästspel utspritt under spelåret 2022/2023.

I stället för att vara en sammanhållande mötesplats för internationell scenkonst som tidigare, kommer Dramaten att erbjuda publiken internationella gästspel utspritt under spelåret. 

Den femte Bergmanfestivalen, skulle ägt rum i september 2020 men ställdes in på grund av pandemin. I stället genomfördes ett digitalt samtal om konstens framtid med regissörerna Ahmed El Attar, Elli Papakonstantinou, János Szász och teaterchef Mattias Andersson. Konst och kris finns att se på Dramaten Play.

I april 2021 gästspelade den sydafrikanska allkonstnären William Kentridge med det musikaliska verket SIBYL och i december gästspelade Teatr Powszechny från Polen med föreställningen Mein Kampf. Alla produktioner under Bergmanfestivalens flagg. Nu fortsätter festivalen på samma sätt med utspridda gästspel under spelåret.

Om Bergmanfestivalen

I samband med Ingmar Bergmans bortgång 2007 föddes idén att skapa en internationell teaterfestival till hans minne. Initiativtagare var dåvarande Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm och den första Bergmanfestivalen genomfördes våren 2009. Den följdes upp av en andra festival våren 2012 och sedan 2016 med en festival i augusti-september. 2018, det år då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år, hölls en stor festival med många Dramatenpremiärer och gästspel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste information om Bergmanfestivalen och Dramaten.

Chekovsfirstplay List

Chekhov’s First Play

En absurd föreställning där publiken förses med hörlurar för att simultant kunna höra regissörens kommentarer. Pjäsen är, som regissören förklarar, nämligen ganska obegriplig annars. Spelar på Stora scenen 15–17 december 2022.
Läs mer
Sheepsong List

The Sheep Song

En ordlös och mycket annorlunda betraktelse över mänsklighetens tragedi som en i grunden föränderlig varelse. Spelar på Stora scenen 2–4 september 2022.
Läs mer
Édouard Louis i Who killed my father.

Who killed my father

En betraktelse över det växande avståndet mellan en son som utbildar sig och ser världen, och en pappa fast i fattigdom och sjukdom.
Läs mer