Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Torsdagens föreställning (18 april) av Lille Eyolf är inställd

Se trailer

Fruktansvärda fantasier

Lekfullt och poetiskt om känslostormar, vulkaner och dämoner

DSCF1229 (1)
Premiär
Urpremiär 1 november 2023
Speltid
45 minuter
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

Det finns så mycket att vara rädd för! Att man har tusen känslor i kroppen som man inte vet vad man ska göra av. Att det finns lava inne i jorden som bara väntar på att få komma ut. Det finns så mycket att vara nyfiken på!

Tänk dig ett övergivet rum på en avlägsen plats. En sliten utpost vid bergets fot, där paret Krafft förbereder sig för att bestiga vulkanen. Där Bergman, som inte bara är rädd för vulkaner, utan för nästan allt, får möta sina dämoner. Tre personer som utforskar omgivningarna, sig själva och varandra i rök, mörker, lava, stämsång och känslostormar.

Koreografen och regissören Tove Sahlin och hennes konstnärliga team har låtit sig inspireras av det verkliga paret Katia och Maurice Krafft, vulkanologer som till slut dog under ett vulkanutbrott på 90-talet, och Dramatens egen stjärnregissör och dramatiker Ingmar Bergman som dog av döden, men som på vägen dit ofta plågades av oro och ångest.

Den unga publiken behöver inte ha koll på dessa historiska figurer och deras gärningar, utan kan låta sig svepas med i en filosofisk reflektion kring livets oförutsägbarhet genom innerlig sång, skeva danser och finurliga scenlösningar. En poetisk och lekfull föreställning full med dumdristigt mod, avgrundsdjup ensamhet, storartad kärlek och en massa fruktansvärda fantasier.

En föreställning för mellanstadiebarn av regissören och koreografen Tove Sahlin, som på Dramaten tidigare satt upp Liv Död Sex Pop på Stora scenen. Tove har också uppmärksammats för verk som Närheten, skapad på Riksteatern och utvald till Scenkonstbiennalen 2023, och DNA - Dansa nära anhörig på Backa Teater.

I föreställningen ingår citat ur DEEP DARK FEARS och THE CREEPS av Fran Krause, fritt översatt av Tove Sahlin

Biljetter

Spelperiod 01/11–17/12 2023

Medverkande

Av
Tove Sahlin
Musik
Leo Svensson Sander
Scenografi
Emma Fallde, Tina Paulson
Kostym
Eva Strengbohm
Ljus
Maria Ros
Ljud
Fabian Grytt-Österman
Peruk och mask
Linda Hyllengren
Dramaturg
Anna Kölén
Foto föreställningsbilder
Micke Sandström
… en fartfylld och inkännande skildring av livet på bristningsgränsen …
DN
... en klurig minimusikal om konsten att utmana sig själv för att uppleva det underbara.
Expressen
Koreografen och regissören Tove Sahlin tar med Dramatenpubliken på en hisnande resa.
SVD

TRAILER FRUKTANSVÄRDA FANTASIER

List Fruktansvärda

Lärarhandledning

Lärarhandledning är ett hjälpmedel för lärare och elever med övningar och ingångar till att föra samtalet vidare i klassrummet, både om tematiken och upplevelsen.
Fruktansvärda Fantasier Lärarhandledning