Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Tove Sahlin

Sahlin Tove

TOVE SAHLIN är koreograf, regissör, scenartist, samt konstnärlig ledare för kompaniet Shake it Collaborations. Genom kompaniet har Tove, i samarbete med olika konstnärer skapat verken Roses & Beans ( 2010) My Own Bodies ( 2013) Miss U ( 2015) och Det är som det är ( 2017) som alla turnerat både nationellt och internationellt i flera år.

Tove samarbetar återkommande med Mattias Andersson och var koreograf på Backa Teater i Utopia (2012) och Misfits ( 2016) Under första halvan av 2018 producerade Shake it Collaborations ett stort samarbete med Folkteatern i Gävleborg, SAD Symphony och samma år gjorde hon också DNADansa Nära Anhörig – för Backa Teater i Göteborg, där fyra vuxna skådespelare möter och dansar med sina mammor på scen.

Toves scenkonstverk diskuterar alltid stora men samtidigt intima frågor som tvåsamhet, makt, sorg, död och familj. Hon bjuder på olika sätt in publiken att undersöka sitt förhållningssätt till språk, kropp och sociala konventioner. Ofta i en experimentell form som får åskådaren att fundera över sin egen situation.

2019 – 2020 var hon huskoreograf på Riksteatern, där hon gjorde verken Helheten och Närheten. Hon samarbetar återkommande i sina produktioner med manusförfattaren Malin Holgersson samt kompositören Malin Dahlström ( Niki & The Dove) och scenografen, ljusdesignern och kostymören Josefin Hinders. Samma konstnärliga team som hon tagit med sig i LIV DÖD SEX POP.