Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Hannes Meidal

Meidal Hannes

Tillhör Dramatens fasta ensemble.

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 2003-07. Även verksam som teatervetare och dramatiker. 2004 stod han som redaktör för en bok om skådespelaren Keve Hjelm, Dionysos och Apollon – tankar om teater. Året därpå debuterade han som dramatiker med Kafka på Strindbergs Intima Teater/Galeasen.

Tillsammans med regissören Jens Ohlin gör han ofta kraftiga bearbetningar av klassiska texter. Deras första samarbete på Dramaten var Rövare (2013), fritt efter Schiller. På senare tid har det blivit helt fristående verk av bearbetningarna: Don Giovanni (2014), Marodörer (2015) och Faust (2018).

2017 hade deras nyskrivna Hamlet premiär på Teater Galeasen (i samarbete med Dramaten). Föreställningen filmades av SVT och visades också på biografer runt om i landet.

För Hamlet tilldelades Hannes Meidal och Jens Ohlin bl a Svenska Dagbladets Thaliapris och Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris. Hannes erhöll även Stockholms stads teaterstipendium för sin rolltolkning av Hamlet.

För sitt arbete med Lunchpoesi & livemusik tilldelades han Dramatens vänners stipendium 2016.

Har på Dramaten på senare tid medverkat i Som löven i VallombrosaMåsen, Vildanden, Fäder och söner, Fenix och Oidipus/Antigone.