LIV DÖD SEX POP

En dansant dokuföreställning i regi och koreografi av Tove Sahlin

Livdödsexpop Poster
Premiär
Urpremiär 9 december

Om uppsättningen

En dansant dokuföreställning om livet och döden, möjligheter och hinder, baserad på de medverkandes egna berättelser.

En tunnelbanevagn har kraschat in på Dramatens stora scen och livets förväntningar frontalkrockar med verkligheten. ”Plats på scen!” ropar någon. Men vem kommer ens in på teatern, i tunnelbanan eller över torget?

Här delar elva skådespelare och dansare med sig av sina livsögonblick och dödsdanser i en fysisk och visuell smällkaramell. Det handlar om det som vi alla har gemensamt: vi föds och någon gång ska vi dö. En har tänkt ut att hon ska dö för sig själv i gräset på sin morfars äng. En annan i en sjukhussäng med alla sina barn och deras mammor runt sin bädd. En är ofta arg, fast egentligen ledsen. En vill inte prata alls utan bara dansa.

Liv död sex pop är som en dråplig, dansant och dödsallvarlig popsång. En drömsk dokumentär dystopi. Dramatens ensemble förstärks här med fem medverkande, bland andra Madeleine Månsson, cripdansare från Skånes dansteater och Uje Brandelius, flerfaldig guldbaggevinnare med filmen Spring Uje spring

Uppsättningen är skapad av regissören och koreografen Tove Sahlin, dramatikern Malin Holgersson, scenografen Josefin Hinders och kompositören Malin Dahlström (från Niki & The Dove). De har tidigare arbetat tillsammans med DNA – Dansa Nära Anhörig, som spelades för utsålda hus på Backa Teater i Göteborg 2018 och valdes ut till Scenkonstbiennalen 2019. Nu fortsätter de sitt utforskande och hyllande av livskrångel, sårbarhet och omsorg. 

Biljetter

Stora scenen

Biljettsläpp hösten 2021, med reservation för ändringar

Medverkande

AvTove Sahlin, Malin Holgersson, Malin Dahlström, Josefin Hinders i nära samarbete med ensemblen
Text baserad på dokumentära intervjuer med ensemblenMalin Holgersson
Scenografi, kostym och ljusJosefin Hinders
Peruk och maskThea Holmberg Kristensen, Frida Ottosson
MusikMalin Dahlström

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor