Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

LIV DÖD SEX POP

En dansant dokuföreställning i regi och koreografi av Tove Sahlin

Livdödsexpop Poster
Premiär
Urpremiär 9 december 2021
Speltid
1 tim 20 min, ej paus
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

En dansant dokuföreställning om livet och döden, möjligheter och hinder, baserad på de medverkandes egna berättelser.

En tunnelbanevagn har kraschat in på Dramatens stora scen och livets förväntningar frontalkrockar med verkligheten. ”Plats på scen!” ropar någon. Men vem kommer ens in på teatern, i tunnelbanan eller över torget?

Här delar elva skådespelare och dansare, i en inkluderande ensemble, med sig av sina livsögonblick och dödsdanser i en fysisk och visuell smällkaramell. Det handlar om det som vi alla har gemensamt: vi föds och någon gång ska vi dö. En har tänkt ut att hon ska dö för sig själv i gräset på sin morfars äng. En annan i en sjukhussäng med alla sina barn och deras mammor runt sin bädd. En är ofta arg, fast egentligen ledsen. En vill inte prata alls utan bara dansa.

Liv död sex pop är som en dråplig, dansant och dödsallvarlig popsång. En drömsk dokumentär dystopi. Dramatens ensemble förstärks här med fem medverkande, bland andra Uje Brandelius, flerfaldig guldbaggevinnare med filmen Spring Uje spring, skådespelaren Maria Wärme och dansaren Sindri Runudde. 

Uppsättningen är skapad av regissören och koreografen Tove Sahlin, dramatikern Malin Holgersson, scenografen Josefin Hinders och kompositören Malin Dahlström (från Niki & The Dove). De har tidigare arbetat tillsammans med DNA – Dansa Nära Anhörig, som spelades för utsålda hus på Backa Teater i Göteborg 2018 och valdes ut till Scenkonstbiennalen 2019. Nu fortsätter de sitt utforskande och hyllande av livskrångel, sårbarhet och omsorg. 

Biljetter

Spelperiod 9/12 2021–26/2 2022

Det är snyggt, stort, enkelt, varmhjärtat och just så krångligt, komplext och udda som det triviala oftast visar sig vara.
Expressen
Jag vågar påstå att vi alla, normbrytare eller normföljare, lämnar Nybroplan snäppet rikare på liv, sårbarhet och samhörighet
DN
Hela livet omfamnas i drömsk dansberättelse
SvD

Medverkande

Av
Tove Sahlin, Malin Holgersson, Malin Dahlström, Josefin Hinders i nära samarbete med ensemblen
Text baserad på dokumentära intervjuer med ensemblen
Malin Holgersson
Scenografi, kostym och ljus
Josefin Hinders
Peruk och mask
Thea Holmberg Kristensen, Frida Ottosson
Musik
Malin Dahlström
Dramaturg
Irena Kraus
Foto affishbild
Klara G
Foto föreställningsbilder
Sören Vilks