Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Köp tidigt-rabatt

Köp biljetter innan 10 april och få 20% rabatt på höstens premiärer. Använd koden HÖSTEN2023 för att aktivera erbjudandet. Läs mer

Biljettinformation

Här har vi samlat information om ditt biljettköp. I dag sker den största delen av biljettförsäljningen via vår hemsida. Kundservice hanterar dock samtliga gruppbokningar, rabatterade biljetter samt tillgänglighetsanpassade platser i salongen. Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor via mejl eller telefon.  

Kontakta biljettkassan/kundservice och öppettider

Biljettköp och Mina sidor

Du köper dina biljetter enkelt och smidigt på vår webb, när du vill. Biljetterna skickas till dig via mejl och du behöver inte skriva ut din biljett; det räcker att du kan visa upp den i din mobil. 

Logga in på Mina sidor för att skicka ny biljett, hantera köp och se historik.

Gruppbokning

Om du vill boka biljetter för en större grupp, fler än 10 personer, kontakta oss via [email protected]
10 % rabatt på standardspris (ordinarie repertoar) 

Skolbokning

Om du vill boka biljetter för en skolklass, kontakta oss via formuläret på sidan skolbokningar

Tillgänglighet

Du bokar rullstolsplatser via [email protected]

Läs mer

Biljettpriser

Köp tidigt-rabatt

Köp biljetter innan 10 april och få 20% rabatt på höstens premiärer: Europeana, Konspiration, Perserna Trojanskorna, Pappas födelsedag, Vegetarianen, KonstABs Ingmar Bergmans Såsom i en spegel och Tolvskillingsoperan. Ange koden HÖSTEN2023 i köpflödet på dramaten.se för att aktivera erbjudandet. Gäller på standardpris (ej offentligt genrep).

Standardpriser

Stora scenen: 150 kr–510 kr
Lilla scenen: 150 kr–395 kr
Målarsalen, Lejonkulan och Tornrummet: 370 kr

150 kr för dig under 26 år

Alla under 26 år betalar endast 150 kr för en biljett. Gäller alla dagar i veckan och alla platser i salongen. 

Studerande

Studerande får 30 procents rabatt på standardpriset. Gäller alla dagar i veckan, alla platser i salongen på föreställningar på Stora scenen, Lilla scenen och Målarsalen. Observera att du behöver visa upp din studentlegitimation i samband med entré. Gäller ej offentligt genrep och premiär.

Unga Dramatens föreställningar

Skolpriser tisdag–torsdag:

Stora scenen
Parkett och 1:a raden: 75 kr
Övriga platser: 60 kr

Lilla scenen: 75 kr

Alla Unga Dramatens föreställningar: 60 kr

Skolbokningar för högskola och universitet tisdag-torsdag
Stora scenen och Lilla scenen: 150 kr.

Gäller ej offentligt genrep och premiär.

Scenpass och medlemskap Scen & Film

10% rabatt för dig med Scenpass eller medlemskap i Scen & Film. Gäller på Dramatens ordinarie repertoar på stora och lilla scenen. Observera att du behöver visa upp ditt medlemskap i samband med entré. Gäller ej offentligt genrep och premiär.

För frågor och bokning för dig med Passepartout kontakta [email protected]

Sista minuten

Dramaten erbjuder inga sista minuten-biljetter just nu. 

Prissättning 

Biljettpriserna är ordinarie priser och gäller fr.o.m. mars 2023. Avvikelser kan förekomma vid till exempel konserter, gästspel och samarbeten. Dramatens scener har olika priskategorier och Dramaten kan använda sig av differentierad prissättning beroende på utbud och efterfrågan. Med reservation för ändringar och särskilda villkor.

Av- och ombokning

Logga in på Mina sidor för att omboka en föreställning (observera att villkoren kan variera per föreställning, läs mer i Köp- och användarvillkor). Du får pengarna tillgodo när du lämnar tillbaka biljetter och bokar själv nya biljetter. Vi gör inga återbetalningar, förutom vid inställda föreställningar.

Så handlar du på dramaten.se

  1. Efter att du har valt datum och plats identifierar du dig med din mailadress eller mobilnummer. Är det första gången du handlar med Qliro behöver du fylla i kompletterande personuppgifter.

  2. Välj betalsätt
  • Inom 14 dagar (faktura från Qliro)
  • Köp nu, betala inom 60 dagar (39 kr, Qliro )
  • Lite i taget (dela upp dit köp) (Qliro)
  • Direktbetalning med kort
  • Direktbetalning via bank

 

3  Slutför köpet
Om du väljer ett av Qliros betalningsalternativ rekommenderar vi att du laddar ner Qliros app till din mobiltelefon för att administrera din betalning. Appen hittar du där du laddar ner övriga appar.

Var försiktig vid biljettköp i andra hand

Ibland säljs Dramatenbiljetter i andra hand på olika biljettsajter. Det händer i synnerhet vid särskilt populära föreställningar och konserter. Att köpa biljetter via dessa sajter kan vara riskabelt och vi rekommenderar köp via oss, på dramaten.se.

Köp- och användarvillkor

Integritetspolicy