Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Urpremiär 2 mars

Son och far

En tripp baserad på verkliga händelser av  Alexander Salzberger.

Tolvskillingsoperan

En musikalisk galaföreställning till kapitalismens ära.

Kulturbärarna 8379 List3
Kulturbärarna
En flermansmonolog med bara bärande roller
Premiärdatum Gästspel, Dramatenpremiär 20 februari 2024
Stora scenen
Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? En alldeles egen föreställning! Där står nämligen en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor, svara i kvarglömda mobiltelefoner och i garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare som plötsligt kommer till liv.
Läs mer
Kardinalerna List
Liv och död Strömquist
En komedi om goda råd av Ada Berger och Liv Strömquist
Premiärdatum Urpremiär 8 mars 2024
Stora scenen
Succésamarbetet fortsätter! Liv Strömquists verk blir för tredje gången teater på Dramaten. Det kommer handla om småpåvar, nyfrälsta experter och sexiga föreläsare. Om Ronald Reagans astrolog, Meghan Markles bananer och om hur bra vi mår av att få ge andra goda råd.
Läs mer
Yerma 7127 List
Yerma
En samtida, visuell och musikalisk version av Lorcas klassiska pjäs
Premiärdatum 1 februari 2024
Stora scenen
Yerma har varit gift i två år och drömmer om att få barn. Hon är som besatt av tanken och överallt runt omkring henne växer magarna på andra nygifta kvinnor. Hon börjar tvivla på maken Juans drivkrafter. Vad vill han egentligen?
Läs mer
KONSPIRATION 2023 Poster
Konspiration
En show i regi av Suzanne Osten
Premiärdatum Urpremiär 8 december 2023
Lilla scenen
En berättelse om Sverige under tre olika epoker. Om sanningarna vi tagit för givet. Om optimismen, framtidstron och de pålitliga auktoriteterna. Om lögnerna som avslöjats.
Läs mer
Share Lille Eyolf 3.2Klar (1)
Lille Eyolf
Ibsens drama om passion och sorg
Premiärdatum 31 januari 2024
Lilla scenen
Livia Millhagen och Erik Ehn spelar föräldrapar i Ibsens drama om passion, svartsjuka och skuld. Det handlar om allt som är ett äktenskap i dag och om att drabbas av den största sorgen – att förlora ett barn. Ibsens drama om passion, svartsjuka och skuld. Om allt som är ett äktenskap i dag och om att drabbas av den största sorgen – att förlora ett barn.
Läs mer
Share Svindel
Svindel
Kärlekens Antarktis revisited av Sara Stridsberg
Premiärdatum 22 mars 2024
Målarsalen
På en plats någonstans utanför verkligheten finns Kristina, hon ser tillbaka på livet som var och livet som det blev utan henne. Från dödens synvinkel ser livet ut som en underlig dröm. I huvudrollen: Ingela Olsson.
Läs mer
U26 2

150 kr för dig under 26

För dig under 26 år kostar biljetten alltid 150 kronor (Priset gäller alla dagar i veckan, till alla föreställningar och du får sitta var du vill i salongen, även på våra allra bästa platser.
Läs mer
Lilla Dödsdansen 106 2 Cover

För skolor

På Unga Dramaten jobbar vi med referensgrupper och provpublik. Vi tar också fram lärarmaterial till alla våra föreställningar.
Läs mer
Dramaten Lyftplattform Johan Eldrot 2

Dramatens nya infällbara hiss invigd

Den nya hissen som fälls in i trappan är på plats vid Dramatens huvudentré och invigdes fredagen den 16 februari av Dramatens vd Kitte Wagner och teaterchef Mattias Andersson.
Läs mer

Följ oss på Instagram

@dramaten

Nyhetsbrev

Prenumerera på Dramatens nyhetsbrev!

Vill du veta vad som händer på Dramaten?
Vill du vara först att få reda på när vi släpper biljetter?