Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Marall Nasiri

Aktuell med

List Noren Kollage

Fem scener Norén

Läs mer
Tolvskillingsoperan MS 366 List

Tolvskillingsoperan

Läs mer
Nasiri Marall 020

Gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 2009. Spelade därefter sin egenskrivna monolog Femtusen fåglar och en fyrkantig måne på flera teatrar.

Hon har medverkat i en rad pjäser av Mattias Andersson, däribland Utopia (2012) och Act of Goodness (2014) på Backa Teater, Ett drömspel (2012) på Stockholms stadsteater, samt Idioten (2015) och Europeana (2023) på Dramaten.

Marall Nasiri medverkade även i Farnaz Arbabis uppmärksammade uppsättning av Jonas Hassen Khemiris pjäs Jag ringer mina bröder på Stockholms stadsteater (2013), samt i SVT:s filmatisering av samma pjäs.

I oktober 2022 var hon initiativtagare och regissör till Kvinna Liv Frihet, en kväll med fokus på det fria ordet i Iran, på Stora scenen. 

Marall Nasiri debuterade som regissör med Unga Dramaten/Riksteatern-produktionen De livrädda av Talajeh Nasiri 2023.

2024 belönades hon med en Guldbagge för Bästa kvinnliga skådespelare i en huvudroll för sin roll i filmen Motståndaren. Hon har också medverkat i en lång rad tv-serier, bl.a. Bron, Störst av allt och Young Royals.

Aktuell med