Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Dramatens arkiv Rollboken

Dramatens digitala arkiv Rollboken omfattar alla produktioner som har spelats färdigt på Dramaten. Här finns uppgifter om skådespelare, rollnamn, pjäser, dramatiker, scenografer och kostymörer. Rollboken innehåller också information om premiärdatum, vilken scen uppsättningen spelades på samt hur många föreställningar som genomfördes.

Rollboken sträcker sig från den 18 februari 1908, då teaterhuset på Nybroplan invigdes, till nutid och uppdateras varje halvår.

Så här söker du

Sök efter en person (exempelvis Tora Teje), en uppsättning (exempelvis Macbeth), eller en roll (exempelvis Lady Macbeth) och klicka dig sedan vidare i resultatlistan för att få mer information. Om du vill få information om Dramatens repertoar under en specifik tidsperiod kan du välja årtal som sökkriterium i fliken till höger om sökfältet.

Frågor om arkivet och Dramatens historia? Kontakta: Christine Sundberg på vårt arkiv och bibliotek christine.sundberg@dramaten.se