Dramaten har kraftigt begränsad publik verksamhet till och med 30 april 2021. Läs mer

Sårad ängelSara Stridsberg

Om uppsättningen

Urpremiär: Premiärdatum meddelas senare

Scen: Målarsalen

Läs mer

­­Scenen är tom. Allt som finns är ljuset och mörkret som försvinner och kommer tillbaka, det är tiden som går i livet som var. Flickan är vuxen. Mannen är lite äldre än hon.

Sårad ängel är en nyskriven pjäs av Sara Stridsberg, som får urpremiär i regi av Rebecka Hemse. Melinda Kinnaman och Göran Ragnerstam spelar dotter och far. Med nyskriven musik av albumaktuella artisten Sibille Attar.

Sara Stridsberg är en av Sveriges främsta författare och dramatiker. 2019 tilldelades hon Sveriges Radios Romanpris för Kärlekens Antarktis och nominerades till det prestigefyllda Man Bookerpriset för romanen Drömfakulteten i USA och England. Stridsberg har spelats flera gånger på Dramaten, senast med Beckomberga 2015.

Rebecka Hemse tillhör Dramatens fasta ensemble. Hon debuterade på Dramaten 2004 och har sedan dess medverkat i produktioner som Ett drömspel, Beckomberga, Peer Gynt och Linje Lusta. Nu senast hyllades hon för sin prestation som titelrollen i Elektra. Hon har dessutom medverkat i ett stort antal film-, tv- och radioproduktioner. Hemse gjorde sin regidebut med Evakuering: De förskräckliga föräldrarna och har regisserat Dramatens bidrag till det nationella projektet Osäkerhetens tid.

Scenografi/kostym

Bente Lykke Møller

Ljus

Jens Sethzman

Mask och peruk

Linda Hyllengren

Musik

Sibille Attar