Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Lördagens föreställning (2 december) av Pappas födelsedag är inställd

Sårad ängel

En nyskriven pjäs av Sara Stridsberg

Sarad Angel Poster
Premiär
Urpremiär 25 februari 2022
Speltid
1 tim 30 min, ingen paus
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

­­Scenen är tom. Allt som finns är ljuset och mörkret som försvinner och kommer tillbaka, det är tiden som går i livet som var. 

Sårad ängel är en nyskriven pjäs av Sara Stridsberg, som får urpremiär i regi av Rebecka Hemse. Med nyskriven musik av Sibille Attar.

Sara Stridsberg är en av Sveriges främsta författare och dramatiker. 2019 tilldelades hon Sveriges Radios Romanpris för Kärlekens Antarktis och nominerades till det prestigefyllda Man Bookerpriset för romanen Drömfakulteten i USA och England. Stridsberg har spelats flera gånger på Dramaten, senast med Beckomberga 2015 och Kärlekens Antarktis 2020.

Rebecka Hemse tillhör Dramatens fasta ensemble. Hon debuterade på Dramaten 2004 och har sedan dess medverkat i produktioner som Ett drömspel, Beckomberga, Peer Gynt och Linje Lusta. Nu senast hyllades hon för sin prestation som titelrollen i Elektra. Hon har dessutom medverkat i ett stort antal film-, tv- och radioproduktioner. Hemse gjorde sin regidebut med Evakuering: De förskräckliga föräldrarna och har regisserat Dramatens bidrag till det nationella projektet Osäkerhetens tid.

Biljetter

Spelperiod 25/02 2022 – 20/03 2022

...ett perfekt tonsatt rekviem över livet
DN
Skådespelarna lyser i sårigt relationsdrama
SvD
… en koncentrerad och vacker pjäs om en dotters relation med en alkoholiserad far.
Expressen

Medverkande

Scenografi & kostym
Bente Lykke Møller
Ljus
Jens Sethzman
Mask och peruk
Linda Hyllengren
Musik
Sibille Attar
Dramaturg
Irena Kraus
Foto affischbild
Klara G
Melinda Kinnaman och Jakob Eklund från repetitionerna av Sårad ängel.

Sara Stridsberg och Rebecka Hemse i samtal

Hör Sara Stridsberg och Rebecka Hemse i ett samtal om skapande processer, om sårade änglar och om att upphäva den där trygga känslan mellan scen och salong.
Dramatenpodden
Melinda Kinnaman och Jakob Eklund.

Samtal efter föreställning

Möt författaren Sara Stridsberg, regissören Rebecka Hemse och krönikören Hanna Hellquist, i ett samtal om pappor på flykt och sårade änglar. Inspelat på Målarsalen efter föreställning den 6 mars.
Dramatenpodden