Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Lördagens föreställning (2 december) av Pappas födelsedag är inställd

Se trailer

Konstabs Ingmar Bergmans såsom i en spegel

KonstAB erbjuder helhetslösningar inom kultursektorn

Konstab Såsomienspegel Affischhemsida
Premiär
22 september 2023
Speltid
2 tim 20 min, inkl paus
Info

Föreställningen innehåller nakenhet, stroboskopiskt ljus, sexuella och våldsamma scener och annat som kan uppfattas som stötande.

Om uppsättningen

Kungliga Dramatiska Teatern AB har valt att anlita KonstAB för en uppsättning på Målarsalen under tredje kvartalet av 2023. Detta beslutades enligt gällande stadgar under ett av Dramatens ledningsgrupps sammanträden. Av såväl konstnärliga som försäljningsmässiga skäl är uppdraget att göra en pjäs av Ingmar Bergman.

KonstAB erbjuder helhetslösningar inom kultursektorn. De tillhandahåller själva såväl regi som skådespeleri. Vidare besitter de kompetens gällande förinspelat ljud och video. Skådespelare från Dramaten kommer också att medverka i uppsättningen.

Kommer det bli bra? Det vet man aldrig i förväg. KonstAB är heller inte särskilt intresserade av vad som är bra och inte. De är däremot intresserade av att diskutera konstens roll i en kapitalistisk värld, att det ska hända grejer på scenen hela tiden och att den stora högen med sötpotatis som de lagt på scenen ska få utvecklas över tid. Och de håller budget.

Ingmar Bergmans film Såsom i en spegel hade premiär 1961. Den skildrar den självupptagne författaren David, hans två vuxna barn och en svärson under ett dygn på en skärgårdsö. Filmen belönades 1962 med en Oscar för Bästa utländska film.

KonstAB har tidigare gästspelat på Dramaten med Shakespeares Stormen, en uppsättning som bland annat hotades med stämning för varumärkesintrång av ett tobaksbolag. KonstAB är också aktuella med sin första långfilm, Vernissage hos Gud, en surrealistisk komedi om Gud och dadaism, samt med kortfilmen Jörgen Hyltes svåger.

Trilogin Total trygghet, Total fräschhet och Total strukturalitet har spelats på Göteborgs stadsteater och Teater Brunnsgatan fyra, och fick bland annat uppmärksamhet då en föreställning spelades under kaotiska former inför en grupp berusade finansmän.

Biljetter

Färdigspelad

Hade det inte varit för alla glasburkar med kiss hade jag flyttat in direkt.
DN
... en satirisk lovsång till entreprenörer inom byggbranschen ...
SVD
Inget verkar betyda något. Så efter ännu en show i samma stil från Konstab känner jag bara total tomhet.
Aftonbladet
Och hur naivistiskt crazy uppsättningen än ger sken av att vara, så är det på ett lurigt vis hos Konstab en ytans, en formens bedräglighet. För den allvarliga och uppbragta förundran inför samhällskroppens skitsnack och tillvarons mysterium dunkar hela tiden som ett dovt och uppfordrande beat under alla upptåg.
Expressen

Introduktioner och samtal

Introduktionen hålls i Dramatenbaren ca 45 minuter innan föreställningsstart. Samtalen hålls inne på scen ca 10 min efter föreställningens slut.

Lördag 23 september - Samtal efter föreställning.

Medverkande

Regi
Ossian Melin
Av
Ingmar Bergman
Bearbetning och innehåll
KonstAB - helhetslösningar inom kultursektorn
Scenografi & kostym
Emma Amal Khanafer
Mask
Anne-Charlotte Reinhold
Musik
Aron McFaul
Ljud
Fabian Grytt-Österman, Marius Varhaugvik (praktikant från SKH)
Foto
KonstAB – helhetslösningar inom kultursektorn

Trailer