Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Danilo Bejarano

Aktuell med

List Noren Kollage

Fem scener Norén

Läs mer
List Kärlek På Svenska

Kärlek på svenska

Läs mer
Bejarano Danilo 21

Danilo Bejarano är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg.

Han har sedan dess arbetat på flera olika teatrar i landet, medverkat i föreställningar på bl.a. Unga Klara, Stockholms Stadsteater, Teater Galeasen och Moment Teater i Stockholm.

Sedan 2004 har har mest arbetat på Dramaten, där han sedan ett antal år tillhör den fasta ensemblen. På Dramaten har han bland annat gjort roller som Ferdinand i Kärlek och politik av Freidrich Schiller, Karl von Moor i Rövare av Freidrich Schiller, Jimmy Darling i Beckomberga av Sara Stridsberg, Generalen i Förlovningen av Georges Feydeau, Stanley Kowalski i Linje lusta av Tennesse Williams, Pjotr Petrovitj Luzjin i Brott och Straff av Fjodor Dostojevskij, Hendrik Höfgen i Mefisto av Claus Mann och Mackie Kniven i Tolvskillingsoperan av Bertold Brecht.

Genom åren har han även synts i ett stort antal Tv och -filmproduktioner. 2023 tilldelades Danilo Bejarano O’Neill-stipendiet för sina skådespelarinsatser. 

 

Aktuell med