Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Se trailer

Flickor som försvinner

En mörk rysare full av musik och mystik

Flickor Som Fo Rsvinner Stående
Premiär
Dramatenpremiär 15 december
Speltid
1 tim 15 min
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

En enda vänskap kan förändra allt.

I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd bakom galler och taggtråd med sin överbeskyddande mamma. Det är ett fängelse – tills Ami en dag dyker upp. Hon drar Isa från mamman, ut i staden, in i förbjudna lekar. Det Ami mest av allt vill, är att de ska gå ner i mörkret på nattklubben Grottan. Dit släpps du bara in om du har rätt lösenord. Men ett dolt och dunkelt förflutet ligger begravt djupt därnere. Och det sägs, att vissa aldrig kommer ut igen. 

Flickor som försvinner är en rysare med mycket musik och mystik. Scenografen och kostymören Anna Dolata, som senast skapade fantasysuccén Slottet Valentins mysterier ihop med regissör Malin Axelsson på Backa teater, bygger upp en klubbig, suggestiv värld, i tätt samarbete Unga Dramatens ljusdesigner Jesper Larsson. Det elektroniska mörkret på nattklubben Grottan komponeras av Jukka Rintamäki som bl.a. gjort musik till tv-spel och film. På scen ser vi Rebecca Riggo, Sepideh Khodarahmi, Andreas Ferrada-Noli och den guldbaggebelönade Bianca Cruzeiro. Sepideh Khodarahmi står också för koreografi.

Produktionen är ett samarbete mellan Unga Dramaten och Riksteatern.

Biljetter

Spelperiod 15/12 2023–31/01 2024

En riktig rysare med Twin Peaks-känsla
SvD
Malin Axelsson har skrivit en teatertext med rapp och driven dialog. Hennes täta, välspelade iscensättning är en spektakulär rysare med psykologiskt intrikata underströmmar av känslomässig utpressning. Inget är stabilt. Ingen är den man utger sig för att vara. Identiteter är flytande. Ärlighet varar inte längst.
SvD
... en häftig thriller som ger fler frågor än svar.
SvD

Trailer

Medverkande

Scenografi och kostym
Anna Dolata
Koreografi
Sepideh Khodarahmi
Ljus
Jesper Larsson
Musik
Jukka Rintamäki
Mask
Frida Ottosson
Dramaturg
Eva-Maria Benavente Dahlin, Ninna Tersman
Föreställningsfoto
Leonard Stenberg

“Vår förhoppning är att det ska vibrera under publiken. Det ska bli en total scenkonstupplevelse”

Tre frågor till Anna Dolata, scenograf och kostymdesigner
Flickorsomförsvinner List

Lärarhandledning

Lärarhandledning är ett hjälpmedel för lärare och elever med övningar och ingångar till att föra samtalet vidare i klassrummet, både om tematiken och upplevelsen.
Flickor Som Försvinner Lärarhandledning