Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Onsdagens och torsdagens föreställningar (25 & 26 maj) av Linje Lusta är inställda på grund av sjukdom.

Får jag vara med?

En föreställning av Stina Wirsén, Sarah Riedel och Anna Vnuk

Dejmis Rustom Bustos som Gurgel.
Premiär
Nypremiär 1 april 2022
Speltid
35 min, ingen paus
Info

Rekommenderas från 4 år

Om uppsättningen

Den hyllade musikalen är tillbaka! En föreställning av barnboksförfattaren Stina Wirsén, kompositören Sarah Riedel och regissören Anna Vnuk.

En gård. Runt om står husen. I husen bor Fnök, Gurgel och Viola, som leker på gården varje dag. De mäter och lyfter, bråkar och bär, de tävlar och tröstar… men!

Vem är det där? En kanin som ser svag ut. Som är ny, ny på gården. Hon får inte vara med … Vad gör hon? hon har en hammare… det låter... spikispiki Bang!

– Du får inte vara med! ropar Fnök och Gurgel och Viola.
Men kaninen lyssnar inte, hon bara bygger.

En musikal från 4 år om lek, gemenskap, makt och integritet.

Lärarhandledning [PDF]

Stina Wirsén är en av Sveriges mest kända illustratörer och har mottagit en mängd priser för sitt arbete, både i Sverige och utomlands, däribland Elsa Beskow-plaketten för Rut och Knut ställer ut, Stockholm stads kulturpris och Nordiska Tecknares pris. Stina arbetar även med fri konst och offentliga utsmyckningar, exempelvis i lekrum på nya Karolinska sjukhuset i Stockholm. Detta är hennes debuter som dramatiker.

Sarah Riedel är sångerska, musiker, textförfattare och kompositör med mångårig erfarenhet från såväl jazz- som popscenen. Hon har fått ett flertal utmärkelser, bland annat Sten A Olssons kulturstipendium och Stockholms stads kulturstipendium. Hon har nominerats till Sveriges Radios Jazzkatten, belönats med Manifestpriset och nominerats till flertalet Grammisar, bl.a för Albumet Genom natten ihop med Martin Hederos. Mellan 2013 och 2017 var Sarah Musik- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern.

Anna Vnuk är dansare, koreograf, dramatiker och regissör. Hon har arbetat på de flesta teaterhusen, däribland Stockholms Stadsteater, Stadsteatern i Skärholmen, Backa Teater, Dansens Hus, Riksteatern, Zebra dans och Scalateatern. För dansteaterföreställningen Kött tilldelades hon 2010 Svenska Teaterkritikers förenings Barn- och ungdomsteaterpris. På Dramaten regisserade hon senast Kungligaste Teatern 2018.  Anna arbetar även med TV och film samt är medlem i humorgruppen Grotesco.

 

Biljetter

Stina Wirsén utmanar barnkulturens kramande av lyckliga slut och status quo. Kanske Sverige alltjämt har världens bästa barnteater."
DN
melodiöst känslomättad musik av Sarah Riedel och lyckligt svängig regi av Anna Vnuk
SvD
en underbart finurlig barnmusikal
SvD

Trailer

Medverkande

Text, scenografi och kostym
Stina Wirsén
Musik och sångtexter
Sarah Riedel
Ljus
Jesper Larsson
Ljud
Björn Lönnroos
Peruk och mask
Thea Holmberg
Dramaturg
Anna Kölén
Illustration
Stina Wirsén
Foto föreställningsbilder
Leonard Stenberg