Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Onsdagens och torsdagens föreställningar (25 & 26 maj) av Linje Lusta är inställda på grund av sjukdom.

En pjäs för de levande i en döende värld

En föreställning som turnerar utan att resa, skapad av Katie Mitchell

En pjäs för de levande i en döende värld ©Claudia Ndebele 4 Poster
Premiär
Svensk premiär 20 augusti 2022

Om uppsättningen

Vad har hänt med arten liten brun fladdermus? Och med ålgräs? Och vad kommer hända med Homo sapiens? En oförberedd dramaturg, inkastad på scenen när den ordinarie föreställningen plötsligt ställs in, kan inte låta bli att berätta en historia om livet på jorden och om vad människan håller på att göra med detta liv.

En pjäs för de levande i en döende värld (A Play for the Living in a Time of Extinction) är en monolog av den amerikanska ekofeministen Miranda Rose Hall, om vårt ansvar och våra möjligheter att påverka den kommande ekologiska katastrofen.
Uppsättningen ingår i projektet Sustainable Theatre? och utforskar möjligheten att göra hållbar teater som kan turnera utan att resa. Dessutom skapas energin till föreställningen live av cyklister på scen.

Katie Mitchell, en framgångsrik brittisk regissör som satt upp tre uppmärksammade pjäser på Dramaten och även gästade Bergmanfestivalen 2012 med Fröken Julie, har skapat ett konstnärligt koncept som förverkligas lokalt av regissörer och skådespelare på en rad olika teatrar världen över.

Regisserar gör Malin Stenberg, som på Dramaten tidigare regisserat ett flertal föreställningar, senast Pussy Riot - en punkbön av Irena Kraus. Bland hennes uppsättningar på andra scener märks Jeanne d’Arc på Backa Teater, Förklädd Gud på Folkoperan och Ædnan, på Giron Sámi Teáhter och Riksteatern.

I samarbete med: Théâtre Vidy-Lausanne, MC2 Grenoble, National Theater & Concert Hall, Taipei, NTGent, Piccolo Teatro di Milano-Teatro d'Europa, Teatro Nacional D. Maria II, Théâtre de Liège, Litguanian National Drama Theatre, National Theatre of Croatia Zagreb, Slovene National Theatre Maribor, Trafo

* A PLAY FOR THE LIVING IN A TIME OF EXTINCTION
Urpremiär på Baltimore Center Stage (Stephanie Ybarra, Artistic Director/Michael Ross, Executive Director) Pjäsen beställd och utvecklad av LubDub Theatre Company, Caitlin Nasema Cassidy och Geoff Kanick, konstnärliga ledare, Robert Duffley, Dramaturg. Delvis utvecklad med hjälp av
the Orchard Project, Ari Edelson, konstnärlig ledare.

Biljetter

lördag 20 augusti 19:00Tornrummet
UtsåltKöp biljetter
tisdag 23 augusti 19:00Tornrummet
Köp biljetter
onsdag 24 augusti 19:00Tornrummet
Köp biljetter
fredag 26 augusti 19:00Tornrummet
Köp biljetter
tisdag 30 augusti 19:00Tornrummet
Köp biljetter
onsdag 31 augusti 19:00Tornrummet
Köp biljetter
torsdag 1 september 19:00Tornrummet
Köp biljetter
fredag 2 september 19:00Tornrummet
Köp biljetter
onsdag 7 september 19:00Tornrummet
Köp biljetter

Medverkande

Av
Miranda Rose Hall
Koncept och originalregi
Katie Mitchell, Jérôme Bel, Théâtre Vidy-Lausanne
Översättning
Amanda Svensson
Regi
Malin Stenberg
Foto
Claudia Ndebele