Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Malin Stenberg

Malin Stenberg.

Malin Stenberg är verksam som teater och operaregissör och är utbildad på Stockholm Konstnärliga Högskola. Hon har satt upp föreställningar på en mängd olika teatrar och operahus i Sverige. Bland uppsättningarna märks Metropolis och Sista Dansen på Stockholm Stadsteater, Jeanne D’Arc på Backa Teater, Butterfly Kiss och How to hold your breath på Göteborgs Stadsteater, Förklädd Gud på Folkoperan och Ædnan, ett samiskt epos av Linnea Axelsson, på Samiska teatern och Riksteatern. Hon är också verksam som pedagog och regissör på konstnärliga högskolor så som SKH, Operahögskolan i Stockholm och Högskolan för scen och musik i Göteborg, .

Malin Stenberg satte upp sin första föreställning på Dramaten 2007 och har under åren regisserat bland annat Mannen i ormskinnsjackan, Vargtimmen, Anna Larsson Hemliga Dagbok, Den tatuerade mamman, Askungen och Pussy Riot - en punkbön.

Under våren 2012 var hon även verksam som projektledare och regissör för Satans Strindberg på Lejonkulan. Där satte hon bland annat upp Spöksonaten – snabbare och bättre än Mats Ek och 23 dagar ur ockulta dagboken – en konsert.

För Dramaten& har Stenberg bland annat satt upp Dramaten& Den Arabiska Våren, Dramaten& Sonja Åkesson – en teaterkonsert och Spoken Word: Gruppterapi för pandemipåverkade poeter.