Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Se trailer

77 meddelanden­­ till framtiden

Vad är ditt meddelande till framtiden?

Poster 77Med 2
Premiär
Urpremiär 25 april 2024
Speltid
Ca 1 tim 40 min, ingen paus
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

När Agnes klättrar ned från det träd hon bott i under två år förundras hon över hur människorna lever sina liv nere på jorden. Hon möter Robert, en författare som väntar på en orkan som aldrig kommer. Tillsammans vandrar de genom en värld i förändring på jakt efter berättelser om vår tid.

77 meddelanden till framtiden är en pjäs med mycket musik och dans som bygger på dokumentärt material, berättat av 77 unga människor från hela världen. Det handlar om hur vi har det idag – berättat för dem som kommer att leva i framtiden.

Manus och regi av Jacob Hirdwall vars föreställning We Hear You—Greta Thunbergs tal på Stora scenen 2020 blev startskottet för det internationella projektet We Hear You – A Climate Archive som pjäsen är en del av. Koreografi av Johanna Lindh, med bakgrund som dansare vid Cullbergbaletten och med musik av Fredrik Söderberg.


Om We Hear You—A Climate Archive

We Hear You—A Climate Archive är ett samarbete mellan Dramaten, The Earth Commons—Georgetown University's Institute for Environment and Sustainability, Sveriges ambassad i Washington och The Lab: Laboratory for Global Performance and Politics vid Georgetown University I Washington. We Hear You—A Climate Archive är skapat av Caitlin Nasema Cassidy och Jacob Hirdwall. Kulturrådet och Barbro Osher Pro Suecia Foundation stödjer projektet. Läs mer här: aclimatearchive.com

Det kreativa amerikanska teamet för We Hear You—A Climate Archive inkluderar Wijdan Al-Khateeb (producent), Caitlin Nasema Cassidy (projektregissör), Robert Duffley (dramaturg), Jacob Hirdwall (regissör och dramatiker), Swedian Lie & Zero One Digital (webbdesigners) och Afsoon Pajoufar (scendesigner).

---

77 meddelanden till framtiden produceras inom ramen för STAGES.

Föreställningen innehåller ett urval videor och fotografier från utställningen COAL + ICE, ett projekt av Asia Society.

Biljetter

Färdigspelad

... griper tag i vår oro och medkänsla
Kult
Berättelserna är starka, raka och tydliga och hela föreställningen är ett väl fungerande samspel mellan scenografi, ljus, scenbild, koreografi, musik och ljud som tillsammans talar till flera sinnen.
Kulturbloggen

Medverkande

Scenografi och kostym
Caroline Romare
Ljus
Peter Stockhaus
Koreografi
Johanna Lindh
Musik
Fredrik Söderberg
Peruk och mask
Anne-Charlotte Reinhold
Ljud
Johan Adling
Dramaturg
Anneli Dufva
Medverkande praktikanter från Kulturama
Patrik Andersson Walle, Farah Bayoudh, Patrick Brännfors, Otilia Manstad, Annie Mc Williams, Simon Sandqvist, Cia Norberg Söderman, Elvira Rosling, Ida Vainionpää
Foto affischbild
Carl Thorborg
Ashanee

"Jag gav projektet min historia och i gengäld fick jag ett sammanhang, solidaritet och hopp"

Ashanee Kottage, en av berättarna bakom de 77 personliga berättelser som ligger till grund för pjäsen, berättar om sina upplevelser av att berätta sin historia - och att ta del av andras.
Jacob Hirdwall Artikel

"I framtiden finns ingen historia"

Dramatikern och regissören Jacob Hirdwall om att göra teater av 77 ungdomars berättelser och om utmaningarna med att faktiskt få budskapen levererade till framtiden.
Filip O Elvira Small

”Att leta runt i förråd, second-hand och materiallager ger min inspiration en kick”

Caroline Romare, kostymör och scenograf, om kärleken till det använda.
Läs mer

Ditt meddelande till framtiden

Vad tänker du på när du tänker på klimatkrisen? 

77 Meddelanden 0866

Lärarhandledning

I lärarhandledningen finns förslag på hur du kan förbereda eleverna inför teaterbesöket och reflektera kring föreställningens innehåll och tematik efteråt.
Ladda ner lärarhandledning

Trailer