Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Lördagens föreställning (2 december) av Pappas födelsedag är inställd

77 meddelanden till framtiden

En pjäs med unga röster från hela världen av Jacob Hirdwall

Poster 77
Premiär
Urpremiär 25 april 2024

DRAMA DRAMA DRAMA-PAKETET

Köp minst en biljett till tre av vårens nya produktioner och få 25% rabatt på standardpris.

Om uppsättningen

Lilli jagar i kapp en cykeltjuv. Robert väntan på en orkan som aldrig kommer. Agnes har svårt att sova i en säng efter att ha levt två år i ett träd. En norsk landskapsarkitekt hatar naturen. På Island härjar hungriga kråkor. Bin skapar konst i Mexiko. Skogen brinner i Brasilien. Drömmar och mardrömmar. Vad tänkte vi egentligen på när allt började braka samman framför våra ögon?

77 meddelanden till framtiden bygger på berättelser från lika många verkliga personer från hela världen som berättar om sina faktiska erfarenheter av klimatförändringar. 77 personer mellan 9 och 37 år från jordens alla olika biotoper, delar med sig av sig betraktelser och händelser från sina egna liv, i en visuell föreställning med mycket musik och koreografi, som kastar sig mellan hopp och förtvivlan. Vittnesmål som framtidens människor borde ta del av.

Pjäsen är en del av det globala projektet We Hear You - A Climate Archive. Projektet och de 77 berättelserna i sin helhet presenteras här: aclimatearchive.com.

Jacob Hirdwall har skrivit och regisserar en pjäs inspirerad av de berättelserna. Han har tidigare för Dramaten satt upp Kejsar Fukushima, Paralysie générale, Ett annat land, Vad är politik och Rekviem för en demonstrant samt We Hear You—Greta Thunbergs tal på Stora scenen, en performance som blev startskottet för hela We Hear You-projektet. Johanna Lindh, med bakgrund som dansare vid Cullbergbaletten, står för koreografin.

77 meddelanden till framtiden produceras inom ramen för STAGES.


Om We Hear You—A Climate Archive
We Hear You—A Climate Archive är ett samarbete mellan Dramaten, The Earth Commons—Georgetown University's Institute for Environment and Sustainability, Sveriges ambassad i Washington, DC, och Laboratory for Global Performance and Politics. We Hear You—A Climate Archive är skapat av Caitlin Nasema Cassidy och Jacob Hirdwall. Ytterligare stöd till detta projekt ges av Kulturrådet och Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Det kreativa amerikanska teamet för We Hear You—A Climate Archive inkluderar Wijdan Al-Khateeb (producent), Caitlin Nasema Cassidy (projektregissör), Robert Duffley (dramaturg), Jacob Hirdwall (regissör och dramatiker), Swedian Lie & Zero One Digital (webbdesigners) och Afsoon Pajoufar (scendesigner).

Biljetter

off. genreponsdag 24 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
premiärtorsdag 25 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
lördag 27 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
söndag 28 april 16:00Lilla scenen
Köp biljetter
tisdag 30 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
torsdag 2 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 8 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
torsdag 9 maj 16:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 15 maj 13:00Lilla scenen
Köp biljetter
fredag 17 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
lördag 18 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
söndag 19 maj 16:00Lilla scenen
Köp biljetter
tisdag 21 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 22 maj 13:00Lilla scenen
Köp biljetter
torsdag 23 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter

Medverkande

Scenografi och kostym
Caroline Romare
Ljus
Peter Stockhaus
Koreografi
Johanna Lindh
Peruk och mask
Anne-Charlotte Reinhold
Ljud
Johan Adling
Dramaturg
Anneli Dufva