Dramaten har beslutat att ställa in all publik verksamhet och alla föreställningar till och med den 29 januari 2021. Läs mer

Holmberg Johan

Johan Holmberg

Johan Holmberg tillhör Dramatens fasta ensemble.

Debuterade som skådespelare 1987 i Peter Pan på Nationalteatern i Göteborg. Arbetade sedan under många år med de fria teatergrupperna Teater Bastard och Teater Bhopa, samt även på bland annat Borås Stadsteater, Bohusläns Teater, Göteborgs Stadsteater, Angereds Teater och Malmö Dramatiska Teater. Han har även regisserat, bland annat Johnny var en ung soldat på Teater Bhopa, Rövare på Angereds Teater samt Sonen på Borås Stadsteater.

På film och tv har han exempelvis setts i Buss till Italien, Dubbelliv och Luftslottet som sprängdes. Han har en av huvudrollerna i Maria Bloms film Hallå Hallå,  som hade premiär februari 2014.          

Johan Holmberg har varit anställd på Dramaten sedan 2003, och medverkat i drygt tjugo uppsättningar. Han har bland annat medverkat i Ett drömspel, Måsen, Don Carlos, Till Damaskus, Madame Bovary, Spöksonaten och Som löven i Vallombrosa,Woyzeck och Mästaren och Margarita.

Aktuell med Berusade.

Tidigare på Dramaten

Bilder