Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Relaxed performance

Från och med våren 2024 erbjuder Dramaten Relaxed Performance vid ett par tillfällen per säsong av de produktioner Unga Dramaten har på repertoaren. Relaxed Performance är en föreställningsform särskilt anpassad för den publik som vill ha lite tryggare utformning än vad andra föreställningar erbjuder. Först ut blir Frankas monster för lågstadiet som vi spelar på Lejonkulan, premiär 19 april.

Unga Dramaten är Sveriges nationalscen för barn och unga och vi önskar vara tillgängliga för all publik, oavsett funktionsuppsättning.

Foajén kommer vara öppen längre, både innan och efter föreställningen. Publikantalet kommer vara lägre och extra publikvärdar finns på plats med all nödvändig information. Under föreställningen kommer det vara fritt att röra på sig och göra ljud i publiken och det kommer vara tillåtet att gå in och ut ur scenrummet för den som så önskar. Föreställningen kommer också i viss mån anpassas, höga ljud och ansträngande ljus kommer dämpas. Efter föreställningen finns det möjlighet för publiken att prata med skådespelarna.

Föreställningar med relaxed performance står längre ned på sidan. Vid frågor eller önskemål kring hur just ert besök på Unga Dramaten kan bli extra tryggt och välkomnande finns vi tillgängliga för dialog.

E-post: [email protected]

List Or Lan Do

OR-LAN-DO

Relaxed Performance 5 och 15 oktober.
Läs mer
List Kattpromenaden

Kattpromenaden

Relaxed Performance 18 och 21 januari.
Läs mer