Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Torsdagens föreställning (18 april) av Lille Eyolf är inställd

Om Unga Dramaten

Carl Johan Karlson 2
Carl Johan Karlson.

Unga Dramaten drivs av övertygelsen om att scenkonst av högsta konstnärlig kvalitet är viktigt för människor i livets alla åldrar, och att möjligheten att ta del av scenkonst utgör en hörnsten i det öppna fria demokratiska samhället. Konsten kan fungera som en fristad dit vi vänder oss för att bli speglade, utmanade och roade. Den kan hjälpa oss att vrida och vända på perspektiv och ge oss fördjupade insikter om vad det innebär att vara människa.

Vår verksamhet riktar sig främst till barn och unga mellan 3–16 år, även om publik av alla åldrar är varmt välkomna. Våra föreställningar spelas dagtid på vardagar för skolpubliken och på kvällar och helger för allmänheten.

Unga Dramaten fokuserar på nyskrivna verk som sätter barnets perspektiv i första rummet. Med mod strävar vi efter att presentera oförglömliga berättelser om det mest sårbara och känsliga i våra liv, gestaltade med scenkonstens alla uttryck.

Våra hemmascener ligger i Dramatenhuset vid Nybroplan i Stockholm. På bottenplan möter du oss i Lejonkulan och några trappor upp spelar vi på Tornrummet. Då och då erbjuder vi också föreställningar på någon av Dramatens andra scener.

Unga Dramaten tillhör alla. Därför lägger vi vikt vid att öppna upp huset och tillgängliggöra nationalscenen, vårt gemensamma kulturarv som ryms i det vackra teaterhuset, och samtidigt skapa förutsättningar för framtida utövare.

Välkomna till Unga Dramaten!
Carl Johan Karlson, konstnärlig ledare