Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Om Unga Dramaten

Unga Dramatens verksamhet riktar sig till barn och unga mellan 3–16 år. Givetvis är vuxna lika välkomna. Vi strävar alltid efter en all åldersprincip; föreställningarna ska kännas relevanta för alla – oavsett ålder.

Våra föreställningar spelas dagtid på vardagar för en skolpublik men även på helger och kvällar för familjer och grupper som vill besöka oss på fritiden.

Våra hemmascener ligger i Dramatenhuset. På bottenplan möter du oss i Lejonkulan och några trappor upp spelar vi på Tornrummet. Då och då erbjuder vi också föreställningar på någon av Dramatens större scener.

Unga Dramaten fokuserar på nyskrivna verk som sätter barnets perspektiv i första rummet. Med humor och allvar arbetar vi fram berättelser om det mest sårbara och känsliga med scenkonstens alla uttryck.

Att presentera konst för unga är att visa på att det finns rum i samhället där vi får vara människor i egen rätt. Rum där allt ryms – och där vi kan identifiera oss med varandra oavsett erfarenheter.

Välkomna till Unga Dramaten!
Carl Johan Karlson, konstnärlig ledare

Carl Johan karlson

Våra scener

2111 Stämningsbilder 332K8

Lejonkulan

Lejonkulan ligger på teaterns bottenvåning, har en egen ingång från Sibyllegatan och plats för cirka 60 personer. Scenen invigdes 1986. Innan dess användes lokalen som restaurang, antikaffär och kontor. Lejonkulan har fått sitt namn från en nu riven byggnad vid slottet i Stockholm, som användes som koja till slottets lejon men på 1600-talet gjordes om till Sveriges första teater.

Tornrummet 2023

Tornrummet

Tornrummet ligger högst upp i teaterhuset. Den har också plats för cirka 60 personer och invigdes 1974. Innan dess var den lokal för Dramatens elevskola, där stjärnor som Greta Garbo och Ingrid Bergman fick sin skådespelarutbildning.