Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis

Alla besökare över 18 år behöver visa upp ett giltigt vaccinationsbevis med QR-kod samt ID. Läs mer

Om Unga Dramaten

Om unga Dramaten

Unga Dramatens verksamhet riktar sig till barn från förskoleåldern upp till ung vuxen. Givetvis är vuxna lika välkomna. Vi strävar alltid efter en allåldersprincip; föreställningarna ska kännas relevanta för alla – oavsett ålder.

Våra hemmascener ligger i Dramatenhuset. På bottenplan möter du oss i Lejonkulan och några trappor upp spelar vi på Tornrummet. Då och då erbjuder vi också föreställningar för hela familjen på någon av Dramatens större scener.
Unga Dramaten presenterar nästan alltid nyskrivna pjäser. Dockteater, dansteater, musikteater, humor – och berättelser om det mest sårbara och känsliga. Alltid med en strävan att sätta barnets perspektiv i första rummet. Under ett spelår bjuder vi på många nya produktioner, men vi repriserar också tidigare favoriter. Barnpubliken förnyas i snabb takt, så håll utkik efter föreställningar som du vill kunna se igen.

Att presentera konst för unga är att visa på att det finns rum i samhället där vi får vara människor i egen rätt. Rum där allt ryms – och där vi kan identifiera oss med varandra oavsett erfarenheter.

Välkomna till Unga Dramaten,

Ada Berger
Konstnärlig ledare

Våra scener

En kvinna drar undan gardinerna från fönstret i Lejonkulan.

Lejonkulan

Lejonkulan ligger på teaterns bottenvåning, har en egen ingång från Sibyllegatan och plats för cirka 60 personer. Scenen invigdes 1986. Innan dess användes lokalen som restaurang, antikaffär och kontor. Lejonkulan har fått sitt namn från en nu riven byggnad vid slottet i Stockholm, som användes som koja till slottets lejon men på 1600-talet gjordes om till Sveriges första teater.

En röd fåtölj står ensam på golvet framför en vägg av bruna kartonger.

Tornrummet

Tornrummet ligger högst upp i teaterhuset. Den har också plats för cirka 60 personer och invigdes 1974. Innan dess var den lokal för Dramatens elevskola, där stjärnor som Greta Garbo och Ingrid Bergman fick sin skådespelarutbildning.