Dramaten har kraftigt begränsad publik verksamhet fram till sommaren 2021. Läs mer

Världen runt RutPetter Lennstrand

Om uppsättningen

Vi spelar utomhus!
Världen runt Rut kommer att ges utomhus på Scenkonstmuseets gård för en begränsad publik på max 8 personer, premiär 31 mars. 

Skolturné!
Världen runt Rut anpassas också för att kunna besöka förskolor/skolor utomhus på skolgårdar. Skolturnén startar den 13 april och kommer att fortsätta till oktober. För intresseanmälan och bokningar kontakta [email protected]

Speltid: 30 minuter

Dramaten följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer. Riskbedömningar genomförs kontinuerligt och vi utgår ifrån och följer lagar och förordningar. Om det inte är möjligt att genomföra skolturnén på grund av den rådande pandemin kommer föreställningarna avbokas och skolorna kommer inte debiteras för föreställningarna.

 

Läs mer

Jag är kungen av denna rondell.
Min lag lyder från morgon till kväll.
Det här är min ö. Mitt rike.
Följ min lag eller hamna i ett dike.

I en nyskriven pjäs av Petter Lennstrand möter vi katten Rut som villat sig bort hemifrån. För att hitta vägen hem ger sig Rut, som är nyfiken i en strut, ut på upptäcktsfärd och stöter på en helt ny spännande värld!

Här möter vi Ogräset som är lesset, Rondellkungen som blivit utkörd hemifrån – allergi var det visst – blomman med sina blombebisar som behöver vatten nu! Och en hackspett som tappat något värdefullt… En lång dag för Rut, ska hon någonsin hitta hem igen, kanske kommer teatern att få sig ett slut?

Petter Lennstrand är dockspelare, regissör, manusförfattare, karaktärsdesigner, och tv-producent. Petter Lennstrands mest kända skapelse är figuren Allram Eest, en docka som har medverkat i flera tv-program i SVT. Lennstrand gjorde även storsuccé med Dockhumor på Scala på Scalateatern. Detta är hans första föreställning på Dramaten.

Regi och kostym

Petter Lennstrand

Scenografi

Robert Komarek

Ljus

Jesper Larsson

Mask och peruk

Lena Strandmark

Musik

Bröderna Lindgren

Bilder från uppsättningen