Dramaten har beslutat att ställa in alla föreställningar i Dramatenhuset till och med 30 april 2021. Läs mer

Tröstrapporter Alex Schulman

Om uppsättningen

Urpremiären 19 december 2020 är uppskjuten tills vidare. Läs mer

Speltid: 1 timme och 30 minuter, ingen paus

Läs mer

Det är en tidig, blå morgon i förorten. En man sover oroligt. Han går upp före alla andra och brygger kaffe. Han tar en cigarett på den trånga balkongen och faller rakt igenom bråket som ägde rum natten innan. Han är rädd att han sa något som inte går att reparera. Genom den halvöppna balkongdörren läcker Sjörapporten från köksradion ut över gatan.

Det är starten för Tröstrapporter, en monolog med Krister Henriksson, i samspel med kompositören Jacob Mühlrad och pianisten Joel Lyssarides, skriven av Alex Schulman.

Idén föddes efter en artikel i Dagens Nyheter, där det berättades om hur Sjörapporten i Sveriges Radio inte längre har någon praktisk betydelse. De som befinner sig på sjön använder sig av sina egna appar och väderlekstjänster. När Paris-attentaten inträffade beslutade sig P1 för att rensa tablån och ta bort Sjörapporten. Genast hörde lyssnare av sig, förtvivlade. För dem handlade Sjörapporten aldrig om vädret, utan om trygghet. I en värld som är orolig, så är det en tröst för människor att höra att världen står kvar, att öarna ligger där de ligger.

Kompositör & musiker

Jacob Mühlrad

Musiker

Joel Lyssarides

Ljus

Patrik Angestav

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna