Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Suzanne Osten – pionjär och domptör

En helkväll om hennes konstnärskap och gärning

Poster Suzanne Osten
Premiär
13 maj 2024
Speltid
ca 1 tim 30 min
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

Med anledning av att Teatersveriges piggaste regissör – Suzanne Osten – fyller 80 år arrangerar Dramaten en helkväll om hennes konstnärskap och gärning, med särskilt fokus på regirollen. Under ledning av Simon Norrthon presenteras samtal, texter och musik ur ett livsverk som ständigt lockar ny publik, senast med föreställningen Konspiration på Dramaten våren 2024.

Suzanne Osten är en centralgestalt i svenskt kulturliv. Från 60-talets banbrytande föreställningar Tjejsnack och Jösses flickor, till grundandet av barn- och ungdomsscenen Unga Klara, ett flertal långfilmer och ett oändligt antal scenkonstverk över hela landet, har hon både utmanat och definierat vad kultur för vuxna unga och unga vuxna kan vara.

Biljetter

Färdigspelad

Medverkande

Medverkande
Suzanne Osten
Medverkande
Simon Norrthon
Medverkande
Anneli Dufva
Medverkande
Mattias Andersson
Medverkande
Anna Takanen
Medverkande
Ann Petrén
Medverkande
Melinda Kinnaman
Medverkande
Thérèse Brunnander
Medverkande
Razmus Nyström
Medverkande
Per Lysander
Musiker
Maria Josephsson
Musiker
Nicklas Thelin
Foto
Sara P Borgström
Producent
Fanny Twardomanski
Dramaturg
Joel Nordström

Text i föreställningen ur Besvärliga människor av Tiina Rosenberg, Atlas förlag 2004 samt Mina meningar av Suzanne Osten, Gidlunds förlag 2002.

Dessutom visas en scen ur dokumentärfilmen Daimonion från 2024, manus och regi: Phoenix F. Nik-Khakian. Medverkande: Maria Sundbom, Ludvig Josephson (Aida Film).