Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Mellanförskapet

En monolog om att ha fötterna i två världar men inte känna sig hemma någonstans

Mellanförskap Poster
Premiär
Nypremiär 1 mars 2022
Speltid
45 min, ingen paus

Om uppsättningen

Ett litet ord kan betyda så mycket: Ett elakt kan sitta kvar som en tagg i hjärtat i flera år. Och ett annat kan hjälpa till att läka såren.

Dejmis Rustom Bustos är uppvuxen i Sverige med chilenska föräldrar. När han var yngre upplevde han ofta att han inte passade in, utan att riktigt förstå varför. Han hade ju kompisar. Så varför kände han sig aldrig som en i gänget? Varför lärde sig ingen att uttala hans namn, och hur kunde skämten göra så ont ?

Som vuxen stötte han på ordet ”mellanförskap”. Och bitarna föll på plats. Plötsligt kunde han sätta ord på vad han hade upplevt. Och det är dessa ord vi möter i den här både allvarliga och roliga föreställningen – en berättelse han själv önskar att han hade fått se som ung.

Lärarhandledning [PDF]

Biljetter

Träffsäkert om att ha en fot i varje kultur
SVD
Stolthet och skam går hand i hand i Dejmis Rustom Bustos självbiografiska monolog om att höra hemma på olika platser. Melankolin ringas in med en stor dos humor.
SVD
Rustom Bustos fångar mellanförskapet med ömsint känslighet
DN

Medverkande

Av
Dejmis Rustom Bustos
Regi
Emil Rosén Adsten
Regi
Ulf Stenberg
Scenografi
Emma Fallde
Ljus
Lina Benneth
Peruk och mask
Klara Jorméus
Ljud
Björn Lönnroos
Dramaturg
Anna Kölén
Foto affischbild
Klara G
Foto föreställningsbilder
Sören Vilks