Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Lillan och Tjorvens lilla teaterguidning

Följ med på en unik guidning av Dramatenhuset för barn i åldern 5–7 år

Hbtq Guide Poster
Premiär
Premiär 4 maj 2023
Speltid
45 min

Om uppsättningen

Tillsammans med Tjorven och Lillan från dragduon HBTQUL får barnen en fri fantasi om det guldiga teaterhusets färgsprakande historia. Vilka kan personerna på målningarna vara, varför klädde sig kungen som han gjorde och varför är det guld precis överallt?

Guidningen startar och avslutas i Lejonkulans foajé. Guidningen är ca 45 minuter lång, varav ca 30 minuter är en promenad genom huset. Innan guidningen finns det möjlighet att äta medhavd matsäck i Lejonkulans foajé.

Dragduon HBTQUL utgörs av skådespelarna Razmus Nyström och Per Öhagen, Lillan respektive Tjorven, som båda är skådespelare på Dramaten.

Inspelade röster i vandringen: Gunnel Fred och Elektra Hallman
Peruk och Mask: Alexander Wernersson

Det känns väldigt inspirerande att på ett så fantasifullt sätt introducera vår barnpublik för Dramatenhuset och dess långa och spännande historia. Jag kan inte tänka mig något mer passande sätt än att låta två drottningar, som hämtade ur någon vacker tavla i huset, sköta den uppgiften. Att klä ut sig, fantisera och hitta på är teaterns huvudsyssla och vi hoppas att publiken river ut hela garderoben när de kommer hem och låtsas att de är Tjorven eller Lillan och gör sina egna guidningar.

Carl Johan Karlson, konstnärlig ledare Unga Dramaten

Biljetter

Spelperiod 4/5 2023 - 10/6 2023

... barn i 5–7-årsåldern verkar hysa en närmast unison kärlek till sagotanterna. Lillan och Tjorven är en logisk förlängning av min dotters regnbågsglänsande och enhörningsbefolkade fantasivärld.
SVD
.. bra, smart scenkonst för barn och ett suveränt tillgängliggörande av vår nationalscen
P1 KULTURNYTT
I Lejonkulans foajé möts publiken av guiderna Lillan (Razmus Nyström) och Tjorven (Per Öhagen) i höga peruker, puffiga krinoliner och en varm utstrålning som skulle få en geigermätare att slå i botten.
Expressen