Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Lilla Dödsdansen

August Strindbergs klassiker sedd ur barnets perspektiv

Lilla Dödsdansen Poster2
Premiär
Urpremiär 28 oktober 2022
Speltid
ca 50 min
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

I August Strindbergs Dödsdansen grälar ett gift par så att det osar. Dag in och dag ut är det bråk och de är fruktansvärt elaka mot varandra. I Lilla Dödsdansen får vi se vad som händer i rummet bakom, där parets två barn håller till. Kommer de att hålla ihop och ge varandra stöd? Eller blir föräldrarnas bråk även deras?

Lilla Dödsdansen är en hoppfull berättelse om syskonskap och möjligheten att bryta mönster. Uppsättningen ingår i Unga Dramatens serie Unga klassiker med nyskrivna pjäser baserade på klassiska verk.

Pjäsen är skriven av Kristian Hallberg, vars Lilla Stormen och Götgatan tidigare spelats på Dramaten. Regisserar gör Elin Skärstrand. Tillsammans är de även konstnärliga ledare för Månteatern.

Biljetter

Spelperiod
28/10 2022–04/01 2023

Dramatikern Kristian Hallberg har skrivit en vasst underhållande barnkammarversion av ”Dödsdansen” för Unga Dramaten
SVD
Inspirerad av Strindberg har Kristian Hallberg skrivit en lyhörd pjäs om kärlek, rivalitet, passion, svek och försoning, allt i skuggan av ständiga föräldrabråk
DN
Alldeles utmärkt teater i Elin Skärstrands regi och Emma Fallde och Tina Paulsons listiga scenografi där de grälande föräldrarna aldrig syns, men hörs bakom stängda dörrar.
Expressen

Medverkande

Av
Kristian Hallberg
Scenografi
Emma Fallde, Tina Paulson
Kostym
Pia Gyll (Praktikant från SKH)
Ljus
Jesper Larsson
Peruk och mask
Linda Hyllengren
Musik och ljuddesign
Björn Lönnroos
Dramaturg
Anna Kölén
Foto affischbild
Klara G

Trailer

Arman Fanni och Rita Hjelm i Lilla Dödsdansen.

Lärarhandledning

Lärarhandledning är ett hjälpmedel för lärare och elever med övningar och ingångar till att föra samtalet vidare i klassrummet, både om tematiken och upplevelsen.
Ladda ner lärarhandledning