Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis införs i december

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ID. Läs mer

Exit Parkour

En föreställning om och med en av världens främsta parkourutövare, i regi av Örjan Andersson

Exitparkour Poster
Premiär
Urpremiär 28 maj 2022
Info

Rekommenderas från 12 år

Om uppsättningen

När Matar var 9 år upptäckte han parkour och började träna med sina vänner på gatorna i Gaza. Han älskade friheten i att flyga över murar och ruiner, över att göra hinder till möjligheter. Snart var han och hans vänner så duktiga att filmerna de lade ut väckte internationell uppmärksamhet. Hans otroliga färdigheter som parkourutövare öppnade dörrar till världen – och till slut kunde Matar ta sig till Sverige. Men resten av hans familj är kvar.

Det här är Matars egen berättelse om att välja friheten, men att samtidigt tvingas lämna sin familj. Om att älska livet men aldrig frukta döden. Om att ringa hem var tionde minut när bomberna faller. Om att nästan kunna flyga, men aldrig vilja landa.

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer. Han har arbetat som dansare, bland annat med det israeliska kompaniet Batsheva Dance Company och koreografen Ohad Naharin. 1996 grundade han sitt eget danskompani, Andersson Dance. Han har också koreograferat många av de stora danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan. 2013 satte han upp Werther på Unga Dramaten, som blev inledningen på ett arbete där han kombinerar regi och koreografi. 

Pjäsen baseras på intervjuer med Matar och är sammanställd av Ada Berger, konstnärlig ledare för Unga Dramaten.

Biljetter

genrepfredag 27 maj 19:00Lilla scenen
UtsåltKöp biljetter
premiärlördag 28 maj 19:00Lilla scenen
UtsåltKöp biljetter
söndag 29 maj 16:00Lilla scenen
UtsåltKöp biljetter
tisdag 7 juni 19:00Lilla scenen
UtsåltKöp biljetter
onsdag 8 juni 19:00Lilla scenen
UtsåltKöp biljetter
torsdag 9 juni 19:00Lilla scenen
Få biljetter kvarKöp biljetter

Medverkande

AvAda Berger
Scenografi och ljusChrisander Brun
DramaturgAnna Kölén