Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Jonas Sjöqvist

Jonas Sjöqvist.

Jonas är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Han gjorde scenskolepraktik på Folkteatern i Getingsommar och har sedan fortsatt med roller i bland annat Simon och ekarna, Fordringsägare, Den yttersta natten, Processen, Demokrat, Mordet på en fd komiker, Tre kärlekar, Shortcuts, "Apollon" i Lars Noréns uppsättning av Orestien, Skalv, Heliga Johanna från slakthusen, Apatiska för nybörjare, Vinter och i Sofia Adrian Jupithers uppsättning av Lars Noréns Fragmente. Jonas har också medverkat i Den flygande handläggaren, RÔVA - Revy Över Världens Allmäntillstånd, Liljebrinks och i Sanning c/o Folkteatern: Not Based on a True Story och Variation.

Spelåret 2015/2016 var Jonas tjänstledig och medverkade i Tigern med Jupither Josephsson Theatre Company. Med den föreställningen har Jonas turnerat i Sverige och Europa, och turnén avslutades med ett gästspel på Teaterfestivalen i Avignon. Hösten 2016 medverkade Jonas i elektromusikalen Folkbokförarna och i Marie Antoinette. Jonas spelade våren 2017 i Hamlet. Under 2018 medverkade Jonas i Jupither Josephsson Theatre Companys uppsättning av Lars Noréns Episod. 2019 medverkade Jonas i Jane Eyre och Madame Bovary och 2020 i Don Quijote. Nu senast medverkade Jonas i Dödsdansen under våren 2021 och i Misantroperna under hösten 2021 på Folkteatern.

På film och TV har vi sett Jonas i bland annat SVT:s emmybelönade Sanningen om Marika, Komissarie Winter, Ängelby och i Johan Falk.

Foto Mats Bäcker.