Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Lördagens föreställning (2 december) av Pappas födelsedag är inställd

Mikaela Ramel

Ramel Mikaela Foto Micke Sandström

Mikaela Ramel tillhör Uppsala stadsteaters fasta ensemble.

Utbildad vid Scenskolan i Malmö 1993–1996 Scenskolan i Malmö.

Efter sin utbildning medverkade Mikaela Ramel i uppsättningar på Teater Tribunalen och på Kronobergsteatern i Växjö. År 1997 kom hon till Uppsala stadsteater, hennes första roll var Evelyn i föreställningen Evelyns resa. Ett par år senare blev hon en av teaterns fasta skådespelare.

Mikaela har även medverkat i uppsättningar på till exempel på Riksteatern, Stockholms stadsteater, experiment- och ungdomsscenen Backstage vid samma teater, Teater Tribunalen och Teater Bhopa i Göteborg. Hon har även skådespelat i SR:s Radioteatern.

Som tv-skådespelare har vi bland annat kunnat se Mikaela Ramel i serier som Rederiet, Cleo, Män emellan, Beck, Maria Wern, Solsidan och Bonusfamiljen. Som filmskådespelare har vi sett henne i filmer som Suxxess (2002) och Återträffen (2013), Dansa Först (2018).

Mikaela Ramel har vid sidan av skådespeleriet även regisserat flera teateruppsättningar. På Uppsala stadsteater har hon regisserat uppsättningar som Fången på fyren, Innan jorden rämnar Burkpojken,Krig på fjärde våningen, Doktor Glas och Eka över hela staden. Våren 2014 regisserade hon BFF – vem finns där för dig? på Regionteatern Väst. 2015 regisserade hon succéföreställningen La Paloma på Smålands musik och teater i Jönköping och två år senare Strålande, Miss Foster! på samma teater.

Foto Micke Sandström.