Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Thomas Ostermeier

Ostermeier Thomas

Thomas Ostermeier (f.1968) är en tysk regissör, sedan 1999 verksam vid Schaubühne i Berlin där han även är konstnärlig ledare sedan 2004.

Ostermeier anses vara en av Europas mest tongivande regissörer och han har fått stor internationell uppmärksamhet för sina uppsättningar och skarpa tolkningar av klassiker som Ibsens Ett Dockhem (”Nora”) och Shakespeares Hamlet, men han har också satt upp dramatiker som Sarah Kane och Marius von Mayenburg. Hans arbete utmärks av både social och estetiskt högt driven medvetenhet och det brukar refereras till som ”kapitalistisk realism”.

Han har fått en rad priser för sitt arbete och flera av hans uppsättningar har bjudits in att gästspela bland annat på Dramaten (Noréns Demoner 2012, Shakespeares Richard III 2016) och på Nationaltheatret i Oslo. Han ingår också i den konstnärliga ledningen för teaterfestivalen i Avignon.