Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Stefan Larsson

Larsson Stefan

Stefan Larsson är en av Dramatens flitigast anlitade regissör och var Elverkets konstnärlige ledare 2002-2009.

Stefan Larsson började som skådespelare och medverkade i ett flertal Galeasenproduktioner, bl a Jim Cartwrights Gatan, Bernard Marie Koltès Roberto Zucco, Arthur Millers En handelsresandes död (i samarbete med Grupp 98). Har medverkat i Tony Kushners Angels in America 1 & 2 på Stockholms Stadsteater, Lars Noréns Personkrets 3:1 (Riksteatern och Dramaten), Rostands Cyrano, Schillers Maria Stuart i regi av Ingmar Bergman på Dramaten och i en rad av hans egna uppsättningar på Dramaten, bland annat Edgar i Shakespeares Kung Lear och Trigorin i Tjechovs Måsen. Han har även medverkat i flera tv-serier och filmer.

Stefan Larsson regidebuterade på Teater Plaza våren 1997 med Rumäner av Lars Norén. Hans första uppsättning på Dramaten var Patrick Marbers Närmanden 1998. Sedan dess har han regisserat ett 20-tal pjäser på teatern, bland andra Scener ur ett äktenskap, Höstsonaten, En familj - August Osage County, Farliga förbindelser, Fanny och Alexander och Other Desert Cities - Andra ökenstäder.

Stefan Larsson här sedan 2020 teaterchef på Den Nationale Scene i Bergen.