Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Maria Johansson Josephsson

Aktuell med

IMGL9669 2 List2

Konspiration

Läs mer
Johansson Josephsson Maria Webb

Maria Johansson Josephsson arbetar som frilansande sångerska och skådespelerska inom flera olika stilar och genrer. 

Maria gick sin utbildning till sångpedagog på musikhögskolan i Örebro med jazz, soul och improvisationsmusik som huvudämne, hon läste också till en examen som sångpedagog inom klassisk konstmusik samt lärare i dirigering med inriktning mot kör. 2015 examinerades Maria som logonom vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Som artist och skådespelare har Maria medverkat i ett flertal uppmärksammade produktioner såsom Glada änkan på Folkoperan, Monsterkabinettet på Unga Klara vid Stockholms Stadsteater och Flygräddare på Unga Klara i samarbete med Riksteatern. Hon har även deltagit i flera uppsättningar vid Örebro Länsteater och hos Svenska Kammarorkestern i Örebro såsom Tolvskillingsoperan, Blodsbröllop, BortbytingenIngvar -en möbelsaga och monologen Alla snygga heter Micke till vilken Maria Johansson Josephsson även skrev musiken. Som kreatör och programledare drev hon även talkshow under ett spelår i Örebro.

2014 kunde man bl.a. möta Maria som operasångerska i det kritikerhyllade uruppförandet av operan Magnus-Maria i Mariehamn och den påföljande turnén i Sverige och Finland. Under 2015 turnerade denna operauppsättning med musik av Karolina Eiriksdottir och regi av Suzanne Osten vidare i Norden med föreställningar i Oslo, Reykjavik, och Ystad.

Under 2014 medverkade Maria Johansson Josephsson även som sångerska och skådespelerska i uruppförandet av I Annas garderob på Göteborgs Stadsteater även den i regi av Suzanne Osten.

Under 2015 medverkade Maria som skådespelare och sångerska i den turnéerande-föreställningen MissU- en melankolisk släktforskning filtrerad genom dans och musik i regi av Tove Sahlin som bl.a. spelats på Södra teatern i Stockholm och på Malmö-festivalen.

På trettondagsafton 2015 medverkade Maria som sångsolist vid Svenska Kammarorkestern i Örebros festkonsert, där kontrabasisten Sébastien Dubé och dirigenten Hans Ek ansvarade för musikval och arrangering. Maria framförde där både eget material arrangerat för orkestern inom soul/jazzgenren samt med musik från den svenska folkmusiken och med två operaarior ur Carmen.

I januari 2016 uruppförande av Maria Svelands Befrielsefronten i regi av Sara Giese på Länsteatern i Örebro till vilken Maria hade varit musikansvarig med arrangering och instudering av körmaterialet till föreställningen.

Aktuell med