Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Maria Johansson Josephsson

Aktuell med

KONSPIRATION 2023 Poster

Konspiration

Läs mer
Johansson Josephsson Maria Webb

Maria är frilansande sångerska och skådespelare inom flera olika stilar och genrer. Hon undervisar även i sång och tal samt arrangerar och komponerar musik. Under 2021 tillträdde Maria som lektor i musikalisk gestaltning med inriktning sång vid Musikhögskolan i Örebro.

Som sångerska och kompositör jobbar hon gärna med genreöverskridande tekniker och improvisation. Maria är utbildad sång och körpedagog från Musikhögskolan i Örebro samt examinerad logonom från Stockholms Musikpedagogiska institut.


Hon har arbetat på en lång rad av Sveriges teatrar. Inte minst har Maria har medverkat som skådespelare och sångerska i flera av Suzanne Ostens föreställningar som bl.a. Glada änkan på Folkoperan, I Annas garderob på Göteborgs stadsteater, operan Magnus-Maria i Mariehamn, Buster Keaton på månen på Unga Klara och på turné i Norden samt Falla ur tiden och Fenix på Dramaten.

Våren 2023 hade Maria premiär med föreställningen Lysistrate - Återkomsten på Soppteatern vid Stockholms stadsteater och sommaren 2023 medverkade hon i Rebel Royal på Parkteatern.

Maria konserterar kontinuerligt med kontrabasisten Sebastien Dubé i deras ovanliga duo; kontrabas och sång.

 

Aktuell med