Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis införs i december

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ID. Läs mer

Gunnel Fred

Aktuell med

Denytterstaminuten Listing FINAL

Den yttersta minuten

Läs mer
Fred Gunnel

Gunnel Fred tillhör Dramatens fasta ensemble.

Hon utbildades vid Scenskolan i Stockholm 1979-1982. Gjorde praktik på Dramaten 1981 i Heliga Johanna från Slakthusen. Engagerades vid Stockholms Stadsteater och hade även uppgifter vid Drottningholmsteatern, Boulevardteatern och Riksteatern. Under åren 1985-1986 tillhörde hon tv-ensemblen och har sedan dess gjort ett stort antal roller i tv, bland annat i Lorry och i Ingmar Bergmans Enskilda samtal 1997, i regi av Liv Ullman. 

Hon har medverkat i många filmer, så som Janne Halldoffs Jack, Allan Edwalls Åke och hans värld, Jonas Fricks Strul och Peter Dalles Drömkåken.

På Dramaten har vi på senare år kunnat se Gunnel Fred i Drottningens juvelsmycke, Don Carlos - kronprins av Spanien, Romeo och Julia, Spöksonaten, Ett annat land och Spoon River.