Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Burell Per Foto Mats Bäcker

Per Burell är utbildad vid Scenskolan i Malmö och har bland annat arbetat på Skånska Teatern, Stockholms Stadsteater och Riksteatern. Han har de senaste åren tillhört Riks Drama på Riksteatern under Lars Norén och Ulrika Josefssons ledning . Han har medverkat i bl a Tjechovs ”Måsen” regi Lars Norén ; Lars Noréns ”Stilla Vatten ”,samarbete med Judiska Teatern och ”Terminal” båda i regi av Lars Norén ; Lars Noréns ”Krig” i regi av Gildas Melin ; Lukas Bärfuss ”Våra föräldrars sexuella neuroser” regi Melanie Mederlind ; Maciej  Zarembas ”Dialog med ett spöke - Den polske rörmokaren” i regi av Lennart Hjulström och Shakespeares ”Hamlet” på Romateatern.

I TV har han spelat bl a i Lars Noréns ”Personkrets 3:1” och ”Skuggpojkarna”, ”Dreamteam” , ”Innesluten” ,”Graven” ,  ”Hamlet” år 2008 och på film har Per Burell  bla medverkat i ”Livvakterna” ,”Tomten är far till alla barnen” och ”Babylonsjukan”

 

2010 medverkar han i Jerusalem 2010