Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Fex Nina

Nina Fex

Varför blev du skådespelare?
– För att få vara mig själv. Trots att jag går ut och in i olika karaktärer berättar jag egentligen bara historien om mig själv och det är väl historien om att vara människa...

Har du någon konstnärlig förebild?
– Keve Hjelm. Hans nyfikenhet, ihärdighet och skoningslösa kraft. Hans tankar om skådespeleri bär jag alltid, alltid med mig!

Vilket är ditt första Dramatenminne?
Stillheten av Lars Norén på Dramatens lilla scen 1988. Jag hade precis börjat på teaterhögskolan och såg föreställningen tillsammans med min pappa.Vi blev båda knockade och han förstod nog i den stunden vad det var jag verkligen ville göra.

Biografi

Nina Fex tillhör Dramatens fasta ensemble.

Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1988–1991. Därefter har hon arbetat på Norrbottensteatern i Luleå och på Malmö Dramatiska Teater i Mamma, pappa, barn, Schroffenstein, spelat Ofelia i Hamlet, Nille i Jeppe på berget och drottning Kristina i Strindbergs Vasasagan - samtliga föreställningar i regi av Staffan Valdemar Holm. Nina Fex har också spelat Indras dotter i Ett drömspel på Hipp i Malmö och Lone Hessel i Åsa Melldahls uppsättning av Ibsens Samhällets stöttepelare mot bl a Philip Zandén år 2000.

På Dramaten har vi på senare år har vi kunnat se Nina Fex i Ett dockhem, Kung Ubu, Don Carlos - kronprins av Spanien, Solen Gustav - ett kronprinsliv, Två herrars tjänare, Den goda människan från Sezuan, Streber och Främmande språk.

Tidigare på Dramaten

Bilder