Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Sofia Adrian Jupither

Sofia Adrian Jupither.

Debuterade som regissör 2001 på Helsingborgs Stadsteater med pjäsen Besök av Jon Fosse. Därefter följde Flickan i soffan av samme författare och Till Damskus av August Strindberg, båda på Stockholms Stadsteater. Hon har även satt upp Andras liv av Donald Margulies på Uppsala Stadsteater (2004) och Ninna Tersmans Utan på Teater Giljotin (2004). 2005 satte hon upp urpremiären av Jon Fosses Svevn på Nationaltheatret i Oslo. En uppsättning för vilken hon 2006 belönades med det norska teaterpriset "Heddaprisen" i kategorien bästa regi. Samma höst gjorde hon även debut som Ibsen-regissör med en uppsättning av Vildanden på Rogaland Teater i Stavanger.

Sofia Adrian Jupither regisserade på Dramaten för första gången 2004. Då satte hon upp pjäsen norway.today av Igor Bauersima på Lejonkulan - Unga Dramaten. Hon har även satt upp Ibsens Ett dockhem på Dramatens Lilla scen.