Dramaten har beslutat att ställa in alla föreställningar i Dramatenhuset till och med 30 april 2021. Läs mer

Dramatenhuset byggdes 1908 och är ett av landets många byggnadsminnesmärkta hus. Statens Fastighetsverk äger och förvaltar byggnaden, vilket bland annat innebär att förändringar såväl invändigt som utvändigt värderas och beslutas av Fastighetsverket. Som Sveriges nationalscen ligger det i Dramatens uppdrag och intresse att göra våra scener tillgängliga för alla i samhället. Vi arbetar därför aktivt med att tillgodose tillgängligheten för såväl rörelsehindrade som för publik med hörsel- och synnedsättning. Denna vilja måste dock alltid värderas mot uppdraget att bevara byggnadsminnet.

Entré

Receptionen på Nybrogatan 2 kan användas av personer som har svårigheter att använda stora entrétrappan. Härifrån når man via hiss Stora scenens parkett samt första, andra och tredje raden, Målarsalen och Tornrummet.

Om du har ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad kan du stå upp till 3 timmar på anvisad plats på Nybrogatan.

Aktuella adresser för färdtjänst till Dramatens olika scener finner du här.

Ledsagare

Ledsagare följer med gratis. Bokas via biljettkassan.

Rullstol

För information om tillgänglighet för rullstolsburna, vänligen se information om respektive scen eller kontakta biljettkassan. Rullstolsanpassade toaletter finns på Stora scenens alla plan samt scenerna Målarsalen, Lilla scenen och Elverket. I anslutning till toaletten på tredje raden (Stora scenen) finns även ett vilrum.

Tillgänglighet

För att vi ska kunna hålla oss till rådande rekommendationer kan vi behöva begränsa tillgängligheten tillfälligt. Maila till [email protected] eller ring till oss onsdag–fredag kl. 13.00 till 15.00 på nummer 08-667 06 80, så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig med dina specifika önskemål.

Biljettkassan

Biljettkassan hittar du i stora entréhallen i Dramatenhuset. Dramaten erbjuder också biljettbokning via internet och hemleverans av biljetter utan extra kostnad. Biljettkassan öppnar två timmar innan föreställning på Lilla scenen och Stora scenen.

Publikvärdar

Våra publikvärdar en viktig del i vårt publikarbete. Värdarna finns på plats vid alla scener och är till för att hjälpa publiken till rätta, besvara frågor och ta emot synpunkter.

Hörhjälpmedel

Stora scenen är utrustad med teleslinga som ställs in till den egna hörapparaten.