Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Dramaten söker unga röster om klimatet till globalt scenkonstprojekt

.

Ungaröster Aclimatearchive Cover
We Hear You—A Climate Archive, workshop på COAL+ICE på John F Kennedy Center for the Performing Arts i Washington, mars 2022. Foto: Wolf Hertzberg.
Dramatens internationella klimatprojekt We Hear You – A Climate Archive söker unga människor som kan berätta hur klimatkrisen påverkar dem och världen idag. En strävan är att finna röster från olika ekosystem och särskilt berättelser om hur människor påverkas i drabbade områden.

Nu lanseras den digitala plattformen aclimatearchive.com där alla berättelser kommer att samlas.

We Hear You - A Climate Archive är en vidareutveckling av performanceverket We Hear You - Greta Thunbergs Tal, som visades på Dramaten i januari 2020. Efter den föreställningen föddes idéen till ett större internationellt klimatprojekt och våren 2022 lanserades projektet med workshops på utställningen COAL+ICE på John F Kennedy Center for the Performing Arts i Washington.

Nu söker projektet 77 unga röster för att berätta om hur klimatförändringarna påverkar dem och hur det känns. Berättelserna ska sparas på den digitala plattformen och ingå i ett arkiv för eftervärlden.

Några av berättelserna kommer sedan att väljas ut och ligga till grund för en teaterföreställning, regisserad av Jacob Hirdwall, med premiär på Dramaten under 2024.

Ett samarbete mellan Dramaten, Svenska Ambassaden i Washington, The Earth Commons: Georgetown University’s Institute for Environment and Sustainability (ECo Institute) och The Laboratory for Global Performance & Politics. Med stöd från Kulturrådet och Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

River Flow Credit DB

We hear you – A Climate Archive

Dramaten har inlett ett samarbete med Svenska Ambassaden och Georgetown University. Genom workshops, storytelling och olika performances av och med unga konstnärer, författare, studenter och aktivister världen över sätts fokus på den eskalerande klimatkrisen.
Läs mer om We hear you