Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Om FC Bergman

Sheepsong2

Om FC Bergman

FC Bergman grundades 2008 av sex skådespelare / teatermakare / konstnärer: Stef Aerts, Joé Agemans, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Thomas Verstraeten och Marie Vinck. FC Bergman har huserat permanent i teaterhuset Toneelhuis sedan 2013. På kort tid har gruppen utvecklat ett högst unikt teaterspråk, vilket förutom att vara anarkistiskt och smått kaotiskt, är i grunden visuellt och poetiskt. Deras produktioner sätter ofta den fladdrande, evigt kämpande människan centralt på scenen.

Säsongen 2020-2021 skapade FC Bergman The Sheep Song, en ordlös föreställning om en varelse som inte längre är nöjd med sig själv. Den känner att den har mer inom sig och att den är avsedd att leva ett annat, härligare liv än sina gelikar. 

Läs mer om FC Bergman här. 

Om Toneelhuis

Toneelhuis är ett producerande teaterkompani som driver Teater Bourla i Antwerpen, ett anrikt teaterhus som stod färdigbyggd 1834. 

Toneelhuis agerar värdar och medproducenter till ett flertal scenkonstnärer och kompanier, däribland FC Bergman. 

Läs mer om Toneelhuis här. 

 

Sheepsong3
En ordlös och mycket annorlunda fabel om vår rädsla för och längtan efter förändring. Uppsättningen, med sex skådespelare och 15 levande får på scenen, hade urpremiär i maj 2021 och har därefter spelat på flera teatrar och festivaler i Europa.
Gå till sidan om The Sheep Song