Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Köp tidigt-rabatt

Köp biljetter innan 10 april och få 20% rabatt på höstens premiärer. Använd koden HÖSTEN2023 för att aktivera erbjudandet. Läs mer

Kulturnatten 2023

Kulturnatten 2022 TOP 2

Välkommen till Kulturnatten på Dramaten

Gå en guidad visning på teatern, följ scenteknikernas arbeten med att riva Vox Humana och bygga upp Körsbärsträdgården på Stora scenen. Möt skräddare och tillskärare från kostymavdelningen eller se mask- och perukavdelningen demonstrera teatersminkning. Avsluta med ett glas i Marmorfoajén, Paulikafét eller på bästa terassen i stan!

22 april kl. 18:00–24:00

Bggriv1

Riv och bygg samt föredrag med Dag Kronlund på Stora scenen

Stora scenen kl. 18:15 – 20:00

På en repertoarteater spelas flera föreställningar parallellt på samma scen, varför scenografier rivs och byggs dagligen. Här ges ett unikt tillfälle att följa en scenarbetares vardag när de först river scenografin till Vox Humana för att sedan bygga upp den scenografin till Körsbärsträdgården. Under tiden, vid vissa tidpunkter berättar Dramatens tidigare chefsbibliotekarie Dag Kronlund om teaterns historia, om föreställningar och skådespelare som gett avtryck.

Sminkdsc03291

Dramatens mask- och perukavdelning

Tornrummet kl. 18:00–23:00

Undrar du hur en peruk tillverkas? Eller hur en tidsepok kan illustreras genom en frisyr? Vill du se en demonstration hur en maskdesigner sminkar en skådespelare inför en föreställning? Då ska du komma till Tornrummet och uppleva det på plats.

Kostymutf

Dramatens kostymavdelning

Tredje raden kl. 18:00-23:00

Kostymavdelningen visar skisser mönster och tygprov från Ett dockhem. Här finns möjlighet att träffa skräddare och tillskärare och ställa frågor om arbetet på Dramatens kostymavdelning. På tredje raden är tidsenliga kostymer utställda.

Guide

Guidade visningar

kl. 18:00–22:30

Dramatenhuset på Nybroplan rymmer en lång och spännande historia. Teaterns guider gör under kvällen korta nedslag, både inomhus och utomhus, på givna platser och tider.

Cocktail2

Mingla i Marmorfoajén

kl. 18:00–24:00

Marmorfoajén har öppet för servering och serverar cava, vin, öl och alkoholfria alternativ. Om vädret tillåter öppnas terrassen med utsikt över Nybroviken. Restaurang Frippe har också öppet hela kvällen.

Får Jag Vara Med NYTT571

Unga Dramaten

Lejonkulan, ingång från Sibyllegatan, kl. 18:00–21:30

Program tillkommer senare.