Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Kaninen i (Macbeth)

Macbeth Kanin 0121 Web
Kaninen Mirabelle i (Macbeth). Foto Sören Vilks.

I uppsättningen av (Macbeth) syns en kanin i en bur. Det är en dvärgvädurteddy som heter Mirabelle och är snart 6 år gammal. Mirabelle ägs av Isabel Ahrnborg på Svenska Filmdjur men under föreställningen är det Anne-Lie eller Linda på Svenska Filmdjur som tar hand om Mirabelle och hennes kollega Lilly, som är Mirabelles understudy.

På scenen

Buren som Mirabelle sitter i är godkänd för ett tillfälligt utrymme, och under tiden föreställningen pågår har hon tillgång till smaskiga grönsaker, vatten och halm. Hon har hörselproppar under föreställningens gång för att avskärma intrycken. När föreställningen är slut åker Mirabelle hem till sin familj.

Mirabelle och Lilly är miljötränade och jobbar med att spela in filmer eller vara med på scen, vilket gör att de inte blir stressade av att sitta i en bur på Dramatens stora scen.

Hemmiljön för kaninen

Både Mirabelle och Lilly bor i hus med stora utegårdar, där de gillar att skutta runt och får umgås med andra kaniner och djur – bland annat får, hundar och katter. De tycker om att leta efter godis i sina aktivitetsutrymmen och bli gosade med.

Om Svenska Filmdjur

Sedan 1995 har Svenska Filmdjur som filmdjursagentur arbetat med djur i film, reklam och event. Svenska Filmdjurs team arbetar med miljötränade djur och hög professionalism för djuren och produktionens säkerhet.

Läs mer på filmdjur.se