Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Dramaten på Järvaveckan

Järva2024
I Järvaveckans mingeltält, lördag 1 juni, samtalar skådespelaren och regissören Alexander Salzberger med journalisten Manuel Cubas om att skriva dramatik. Därefter bjuds Järvaveckans besökare att se hans pjäs Son och far på teatern. Dramaten har även ett tält på området där besökarna får bekanta sig med teaterns verksamhet och höra några skådespelare läsa texter skrivna av bland andra Stor, Linda Pira och Ken Ring.

–Samarbetet med Järvaveckan och Stiftelsen The Global Village är ett steg i Dramatens strävan att göra Sveriges nationalscen tillgänglig för alla men också att ta steget ut och möta publiken på plats i Järva, säger Kitte Wagner, vd Dramaten.

Så här ser Dramatens program och medverkan på Järvaveckan ut.

Fredag 31 maj i tältet, kl. 12.00-19.00

Under dagen, mingel med Dramatens skådespelare Rebecka Hemse, Nemanja Stojanović, Lotta Tejle och Disa Östrand som också kommer läsa texter av artisterna Cherrie, Fattaru, Imenella, Linda Pira, Stor, Ken Ring m.fl. Regissören Mekail Jalaho och musikproducenten Gordon Cyrus har valt ut texterna.

Kostymutställning från Dramaten och fotoutställning av praoelever från Järvaskolan.

Lördag 1 juni i tältet, kl. 12.00-19.00

Dramatens mask- och perukavdelning som visar hur de arbetar, kl.12.00-14.30 Kostymutställning från Dramaten och fotoutställning av praoelever från Järvaskolan.

I Järvaveckans mingeltält lördag kl. 15.30

Skådespelaren och regissören Alexander Salzberger berättar om sin pjäs Son och far. Samtalet leds av Manuel Cubas.

På Dramaten, Lilla scenen, lördag kl. 20.00

Järvaveckans besökare och organisationer bjuds till Dramaten för att se Alexander Salzbergers pjäs Son och far. Föreställning är kostnadsfri och biljett bokas via Järvaveckans kanaler.

Med reservation för eventuella ändringar.

Järvaveckan startade 2016 och är en mötesplats för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. Genom att locka partiledare från samtliga riksdagspartier och samhällsaktörer från många olika branscher bidrar Järvaveckan till att öka förutsättningarna för alla medborgare att engagera sig politiskt, delta aktivt i samhället och sätta sina prioriterade frågor på den politiska agendan.