Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Fåren och hunden i The Sheep Song

Sheepsong5

I The Sheep Song medverkar 15 stycken levande får. Linda Ahrnborg som är djur- och säkerhetsansvarig på Svenska filmdjur har letat efter och hittat en grupp av en lugnare ras som inte blir stressade medan de är på scenen. De har också ett ledarfår som är van och ger trygghet till skocken. 

Dessutom medverkar en schäferhund vid namn Tiran. 

PÅ SCENEN

Fåren kommer att röra sig på bakre delen av scenen. Där har de hö och vatten och lever sitt eget liv. Medan de inte är på scenen har de ett eget utrymme vid sidan av där det är lugnt. Det förekommer inga starka ljus eller ljud medan fåren är på scenen.

HEMMILJÖN FÖR FÅREN

Fåren bor i Roslagen, i Norrtälje, där de har en stor hage med ett litet hus där de kan gå in. De har också ett stall som de kan gå in i om de vill.

Fåren åker till och från teatern med godkänd djurtransport.

SCHÄFERHUNDEN TIRAN

Tiran och är 4 år gammal och kommer att vara med vid två tillfällen i föreställningen. När han inte är med på scenen befinner han sig i en egen ”loge” med sin ägare Wendy. Tiran bor med Wendy på hotell under vistelsen i Stockholm.

Tiran har tränat inför sin medverkan i The Sheep Song tillsammans med sin ägare och kompaniet. 

OM SVENSKA FILMDJUR

Sedan 1995 har Svenska Filmdjur som filmdjursagentur arbetat med djur i film, reklam och event. Svenska Filmdjurs team arbetar med miljötränade djur och hög professionalism för djuren och produktionens säkerhet.

Läs mer på filmdjur.se

Sheepsong8

The Sheep Song

En ordlös och mycket annorlunda fabel om vår rädsla för och längtan efter förändring. Uppsättningen, med sex skådespelare och 15 levande får på scenen, hade urpremiär i maj 2021 och har därefter spelat på flera teatrar och festivaler i Europa.
Gå till sidan om The Sheep Song