Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Köp tidigt-rabatt

Köp biljetter innan 10 april och få 20% rabatt på höstens premiärer. Använd koden HÖSTEN2023 för att aktivera erbjudandet. Läs mer

Det här är Scenkonstbiennalen 2023

Nästa år firar Scenkonstbiennalen 30 år och återvänder då till Stockholm där den gick av stapeln den allra första gången. Dramaten agerar värdteater under denna jubileumsbiennal som äger rum den 30 maj – 4 juni 2023. Programmet och de utvalda produktionerna presenterades på en pressträff på Dramaten den 8 februari.

Jubileumsåret 2023 är biennalen tillbaka i Stockholm – under sex dagar i maj-juni blir Stockholm en arena för scenkonst från hela landet, men även för internationella gästspel, seminarier, workshops, samtal och debatter. Sammanlagt blir det närmare tvåhundra programpunkter på olika scener i staden.

Programmet och de 14 utvalda produktionerna presenterades den 8 februari. Årets urval omfattar teater, musikteater och dans och inkluderar Dramatens egen succé Arv.

För mer information om programmet och köp av biennalpass besök scensverige.se.

–Det känns fantastiskt att vi som nationalscen får vara värd för den största nationella festivalen för scenkonst och kan presentera intressanta föreställningar från norr till söder. Det känns högst relevant att Dramaten fördjupar sitt samarbete med teatrar i hela landet och att detta förhoppningsvis blir en samlingspunkt och en temperaturmätare för scenkonsten i Sverige idag, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Scenkonstbiennalen vänder sig främst till branschen men även allmänhet kan ta del av utbudet. Det går att köpa biljetter till enskilda föreställningar men även biennalpass för att kunna ta del av hela utbudet. Scenkonstbiennalen har tidigare ägt rum i bland annat Luleå, Malmö, Växjö, Göteborg och Örebro och Västerås.

Scensverige är landets största neutrala branschorganisation, vars medlemmar består av alla institutioner och fria utövare i Sverige som arbetar professionellt med scenkonst samt fackförbund, arbetsgivarorganisationer, konstnärliga högskolor och centrumbildningar. Scensverige är även svenskt center i International Theatre Institute, som bildades av Unesco 1948.

Scensverige och Dramaten presenterade Scenkonstbiennalen 2023

Sändes 08 februari 2023.

Programmet och de 13 utvalda produktionerna presenterades.
Medverkande: Scensveriges verksamhetschef Ulricha Johnson, Dramatens teaterchef och konstnärliga ledare Mattias Andersson. På plats finns även Urvalskommitténs ordförande Lis Hellström Sveningson, samt representanter från de utvalda produktionerna.