Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Scenkonstbiennalen 2023

Biennalcollagehemsida Cover

Scenkonstbiennalen firar 30 år och återvänder till Stockholm!

Dramaten är värdteater under jubileumsbiennalen som pågår 30 maj-4 juni. Programmet och de utvalda produktionerna presenterades på en pressträff på Dramaten den 8 februari. Det blir internationella gästspel, seminarier, workshops, samtal och debatter. Sammanlagt närmare tvåhundra programpunkter på olika scener i staden.

För mer information om programmet och köp av biennalpass besök scensverige.se.

–Det känns fantastiskt att vi som nationalscen får vara värd för den största nationella festivalen för scenkonst och kan presentera intressanta föreställningar från norr till söder. Det känns högst relevant att Dramaten fördjupar sitt samarbete med teatrar i hela landet och att detta förhoppningsvis blir en samlingspunkt och en temperaturmätare för scenkonsten i Sverige idag, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Scenkonstbiennalen vänder sig främst till branschen men även allmänhet kan ta del av utbudet. Det går att köpa biljetter till enskilda föreställningar men även biennalpass för att kunna ta del av hela utbudet. Scenkonstbiennalen har tidigare ägt rum i bland annat Luleå, Malmö, Växjö, Göteborg och Örebro och Västerås.

Scensverige är landets största neutrala branschorganisation, vars medlemmar består av alla institutioner och fria utövare i Sverige som arbetar professionellt med scenkonst samt fackförbund, arbetsgivarorganisationer, konstnärliga högskolor och centrumbildningar. Scensverige är även svenskt center i International Theatre Institute, som bildades av Unesco 1948.