Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Onsdagens och torsdagens föreställningar (25 & 26 maj) av Linje Lusta är inställda på grund av sjukdom.

Dansens Hus flyttar in på Elverket

Mattias Andersson, Dramatens konstnärlige ledare och teaterchef, och Johannes Öhman, teaterchef på Dansens Hus, berättar om samarbetet kring Elverket.
Dansens Hus och Dramaten inleder ett femårigt samarbetsprojekt kring spelplatsen Elverket i Stockholm. Scenen blir ett nytt kulturcentrum med målet att erbjuda publiken både svenska och internationella dans- och teaterproduktioner.

Dramaten skulle egentligen lämna Elverket tidigare i år men det nya samarbetet betyder att Elverket kan leva vidare och bli till en kvalitativt och ny centralt belägen spelplats för scenkonst i Stockholm.

Från hösten 2021 och två år framåt läggs större delen av programmet på Elverket av Dansens Hus. Men Dramaten kommer att ha program igen på Elverket redan i augusti 2022.

Från 2024 slår samarbetet ut mer fullskaligt i ett gemensamt grepp och tydligare linje kring originalprojekt, specialbeställningar och delad repertoar.

–Vår målsättning med samarbetet är att locka den dansintresserade publiken till teatern och den teaterintresserade publiken till samtida dans. Samt att erbjuda en plattform för kreatörer som vill arbeta djärvt och framåtblickande i gränslandet mellan de båda konstarterna säger Mattias Andersson, Dramatens konstnärlige ledare och teaterchef, och Johannes Öhman, teaterchef på Dansens Hus.

Dans på Elverket

Cullberg & Jefta van Dinther, On Earth I'm done: Islands.

Cullberg & Jefta van Dinther

18–21 maj 2022.
Läs mer