Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis införs i december

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ID. Läs mer

Dansens Hus flyttar in på Elverket

Mattias Andersson, Dramatens konstnärlige ledare och teaterchef, och Johannes Öhman, teaterchef på Dansens Hus, berättar om samarbetet kring Elverket.
Dansens Hus och Dramaten inleder ett femårigt samarbetsprojekt kring spelplatsen Elverket i Stockholm. Scenen blir ett nytt kulturcentrum med målet att erbjuda publiken både svenska och internationella dans- och teaterproduktioner.

Dramaten skulle egentligen lämna Elverket tidigare i år men det nya samarbetet betyder att Elverket kan leva vidare och bli till en kvalitativt och ny centralt belägen spelplats för scenkonst i Stockholm.

Från hösten 2021 och två år framåt läggs större delen av programmet på Elverket av Dansens Hus. Men Dramaten kommer att ha program igen på Elverket redan i augusti 2022.

Från 2024 slår samarbetet ut mer fullskaligt i ett gemensamt grepp och tydligare linje kring originalprojekt, specialbeställningar och delad repertoar.

–Vår målsättning med samarbetet är att locka den dansintresserade publiken till teatern och den teaterintresserade publiken till samtida dans. Samt att erbjuda en plattform för kreatörer som vill arbeta djärvt och framåtblickande i gränslandet mellan de båda konstarterna säger Mattias Andersson, Dramatens konstnärlige ledare och teaterchef, och Johannes Öhman, teaterchef på Dansens Hus.

Dans på Elverket

Victor Fröjds Festen sätts upp på Elverket.

Victor Fröjd (SWE)

Festen, 7–9 september, 18–20 november 2021.
Läs mer
The Lobby sätts upp på Elverket.

The Lobby (SWE)

Room 02:53, 3–4 november 2021.
Läs mer
On earth I'm done part 1: Mountans spelar på Elverket.

Cullberg / Jefta van Dinther

On Earth I'm Done part 1: Mountains, 10–13 november 2021.
Läs mer
Andersson Dance spelar på Elverket.

Andersson Dance (SWE)

Partita no.2 – sei solo, 26 november–5 december 2021.
Läs mer
Akram Khans Chotto Xenos spelar på Elveket.

Akram Khan (GBR)

Chotto Xenos, 17–19 februari 2022.
Läs mer
Mette Ingvartsens The dancing public spelar på Elverket.

Mette Ingvartsen (DEN)

The dancing public, 20–23 april 2022.
Läs mer