Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Tröstrapporter

En monolog med Gustaf Skarsgård skriven av Alex Schulman

Tröstrapporter Poster
Premiär
Urpremiär 16 september 2022
Speltid
Ca 1 timme och 20 minuter, utan paus
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

Det är en tidig, blå morgon i förorten. En man går ut på sin trånga balkong och faller rakt igenom bråket som ägde rum i går kväll. Han är rädd att han sa saker till sin fru som inte går att reparera. I timmen mellan natt och gryning gör han upp med sig själv, försöker leda sin sorg bakåt och hamnar till slut i en händelse i barndomen, en vacker sommarmorgon för ett liv sedan, i det lilla huset i skärgården. Östersjön ligger blank utanför och på radion går Sjörapporten. 

Tröstrapporter är en monolog med Gustaf Skarsgård, skriven av Alex Schulman.

Idén föddes efter en artikel i Dagens Nyheter, där det berättades om hur Sjörapporten i Sveriges Radio inte längre har någon praktisk betydelse. De som befinner sig på sjön använder sig av sina egna appar och väderlekstjänster. När Paris-attentaten inträffade beslutade sig P1 för att rensa tablån och ta bort Sjörapporten. Genast hörde lyssnare av sig, förtvivlade. För dem handlade Sjörapporten aldrig om vädret, utan om trygghet. I en värld som är orolig, så är det en tröst för människor att höra att världen står kvar, att öarna ligger där de ligger.

Biljetter

Spelperiod 16/09–08/12 2022

…en lycka att få uppleva Gustaf Skarsgård och hans karismatiska lugn. Det skarsgårdska sceniska arvet är en lisa för svensk teater.
DN
Det är inget tvivel om att Skarsgård förmår att ta in hela scenen, och så småningom hela publiken.
SvD
Föreställningen fortsätter växa efter applåderna.
Aftonbladet

Medverkande

Av
Alex Schulman
Regi
Alex Schulman
Musik
Jacob Mühlrad
Ljus
Patrik Angestav
Dramaturg
Jacob Hirdwall
Foto affischbild
Klara G

Trailer

Alex Schulman fotograferad i Marmorfoajén inför lanseringen av Tröstrapporter.

Alex Schulman om att skriva dramatik

"Jag fick lust kanske för att det verkade så väldigt svårt, att i varje textrad och i varje sekund på scenen behålla åskådarens intresse."
Läs mer