Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Welcome to SwedenLukas Orwin och Fredrik Haller

Om uppsättningen

Planerad premiär: 11 november 2020, Tornrummet

Läs mer

En autentisk berättelse inifrån flyktingströmmen 2015.

Den 18 december 2015 åker Lukas Orwin som volontär till den grekiska ön Leros. I flyktinglägret där lär han känna två syrier som under dramatiska former just anlänt från havet. ”H” är en ung man från Damaskus som reser ensam. ”Z” är en ung kvinna som reser med sina fyra barn, den yngsta 7 månader. Trots stora olikheter är det starten på en stark allians mellan tre 25-åringar: en sunni, en shia och en ateist. Vi får följa deras resa från lägret, till profitörer i Aten, genom Balkan-korridoren och Tyskland, hela vägen upp till Sverige. 

Welcome to Sweden är en intim föreställning om möten och vänskap, i formen av en minnesstund. Med hjälp av video, musik och dagboksanteckningar tar Lukas Orwin med oss in i sina minnen av ett annat Europa. 

Lukas Orwin är skådespelare och utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2013-2016 han har tidigare arbetet på bland annat Malmö stadsteater. Föreställningen är ett samarbete mellan Malmöbaserade scenkonstkollektivet Teatr Weimar och Teaterhögskolan i Malmö, som en del av deras konstnärliga utvecklingsarbete kring migration. Den spelas för en publik om 25 personer per tillfälle.

-

Presenteras av

I samarbete med

twlogga.png

Medverkande

Text och koncept

Lukas Orwin i samarbete med Fredrik Haller

Regi och video

Fredrik Haller och Jörgen Dahlqvist

Musik och ljuddesign

Kent Olofsson

Bilder från uppsättningen